Как да почистим петна от восък бързо и без усилия
  • August 16, 2018

Въпросът как се почиства восък се появява заедно с първите восъчни изделия и по-точно, преди новата ера. Например, в Древен Египет са много разпространени парфюмите, но те нямали нищо със съвременните. На главата си слагали восък, пропит с масла, но под палещите лъчи на силното египетско слънце се разтапял, като оставял мазни петна. Тогава тези петна се смятали за признак на аристократизъм, но не и сега.

Филтър за душ – пречиства и омекотява водата
  • August 15, 2018

Всички знаят, че за обеззаразяване на водата в нея се добавя активен хлор. Това вещество, а също и неговите производни се отразяват много неблагоприятно на качеството на водопроводната вода, която вече не е безопасна.

Как да свалим старата боя от стените на банята
  • August 7, 2018

Съществуват няколко начина за ремонт на стените в банята, най-популярният от които остават керамичните плочки. Но какъвто и материал да изберем, в самото начало на ремонта се сблъскваме с нелеката задача – премахване на старото покритие.

Как и с какво да смажем вратите, за да не скърцат
  • August 3, 2018

Въпросът с какво да смажем вратите, за да не скърцат, си е задавал всеки.Най-често се използват подръчни средства, които се нанасят директно на повърхността на скърцащите места и бързо дават ефект.