Балконът – вашето кътче от рая

Балконът е идеалното място от жилището ви, което можете да преобразите до неузнаваемост и да го превърнете в райско кътче сред градската обстановка. Сивите и мрачни площи могат да бъдат заменени с цветя и мебели, на които да пиете сутришното си кафе и да се наслаждавате на зеленината около вас.

Ако си мислите, че балконът ви е прекалено малък и не си струва усилията да го преобразявате, грешите. Това кътче ще направи домът ви още по-уютен и ще създаде приятна атмосфера, препращаща към природата.

Започнете с подовата настилка на вашия балкон. Има голямо разнообразие и ще ви е съвсем лесно да намерите подходящата съответстваща на интериора в дома ви. Не е нужно да викате майстори, можете с голям успех да се справите и сами.

Една много разпространена настилка е така наречения декинг. Той е направен по специална технология от дървен материал и е създаден с цел да се монтира на открити пространства под влиянието на атмосферните промени, без това да влияе на неговата издържливост и външен вид.

Спокойно можете да покриете пода на балкона си с панели от декинг. Монтира се лесно и не изисква специална подготовка. Така сивият бетон ще бъде напълно скрит и ще имате един много освежен балкон.

Друга подходяща възможност за вас е да поставите плочи от гранитогрес или каменни плочи. При тях е достатъчно да ги наредите плътно една до друга. Интересна идея е да оставите пространство между тях, което да напълните с декоративни камъчета.

Не е изключено вашия балкон да има чупки, който да възпрепятстват плътното покриване с новата настилка. Тогава също стои опцията да запълните празните места с камъчета. Съчетанието между настилката и тях стой много елегантно и естетически издържано. Ще изпитвате истинско удоволствие всеки пък, когато излезете на собствения си балкон.

След като сте намерили подходящата подова настилка идва ред да се погрижите и за останалото оформление на терасата. Трябва да се съобразите с нейното изложение и достъпа и да светлина, за да закупите и подходящата растителност.

Както споменахме, при балконите с неправилна форма са по-трудно се поставя настилка от непрофесионалисти. Чудесна възможност да прикриете дупките е да поставите саксия или сандъче с подходящата големина.

Растенията винаги са създавали приятното чувство за близост до природата, когато отдавна не ви се е отдавала възможност да си починете сред нея. Не се лишавайте от цветята на терасата. Именно те ще допълнят перфектно визията на райското ви кътче.

Когато сте си набавили и растенията според светлината на терасата ви, трябва да помислите и за малко мебели. Масичка с два стола е напълно достатъчно. Не претрупвайте така или иначе малкото пространство на балкона с излишни вещи.

Направете си комфортно кътче, на което да пиете кафе или чай и да четете сутришния вестник. А защо не да се радвате на слънчевите лъчи или да прекарвате следобедите си в четене на книга сред прекрасната обстановка, която сте си създали.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения