Видеодомофонни системи – коя да изберем

На кой да поверим изграждането на видеодомофонната система?

Все повече хора прибягват до помощта на модерните видеодомофонни системи. Това се отнася не само за обитателите на жилищни блокове, но и за живеещите в къщи, тъй като домофонът отдавна не е само средство за комуникация с посетителите. Модерните видеодомофони са неразривна част от охранителните системи както в частни жилища, така и в обществени сгради със строг пропускателен режим.

След като съвременните видеодомофонни системи представляват изключително фина и сложна техника, то с техния монтаж не може да се заеме всеки домашен майстор. Една видеосистема е много по-различна от обикновения звънец на вратата, затова не се заблуждавайте, че всеки може да я монтира.

Ако тепърва ви предстои въвеждане в експлоатация на видеодомофон, то непременно трябва да се обърнете към специалист в областта. Специализираните фирми ще ви препоръчат най-подходящия модел за вашите нужди, ще извършат монтажа, според всички технологични изисквания и в зависимост от вашите договорни отношения ще ви предложат постоянна поддръжка и ремонт на всички, свързани със системата устройства.

Как да използвате ефективно своя видеодомофон?

Хората, вложили не малко средства и усилия в изграждането на видодомофонни системи обикновено търсят много повече от елементарно удобство. Именно потребителите, избиращи скъпи и ефективни системи за сигурност са тези, които трябва да използват домофона по най-правилния начин, а това изисква време и не малко дисциплина.

Ако действително искате да защитите себе си и дома си от набезите на недоброжелатели, трябва да си създадете навик винаги да използвате домофона, когато някой позвъни или почука на вратата ви. Първият импулс на повечето хора е да се втурнат директно към входната врата, а това в свят, изпълнен с престъпления е доста неразумно и дори опасно действие.

За да можете да използвате ефективно своя домофон е добре да се спрете на по-скъпите и много по-функционални видеодомофонни системи, като например тези, които предлагат отлична яснота на изображението по всяко време на денонощието. Моделите с цветна камера, инфрачервена подсветка и по-голямо фокусно разстояние на обектива ви дават възможност да виждате ясно лицата и всички движения на своите посетители дори нощем, като обхватът на наблюдение е също значително по-голям при тях.

Ако сте от хората, които са решили да пестят средства при избора на домофонни системи и сте избрали модел, който не предлага аудио връзка, то вие сте допуснали много голяма грешка. Статистиката сочи, че в огромен процент от случаите, именно гласът и тонът издават намеренията на посетителя, а невъзможността да ги чуете ви излага на риск, тъй като ще се наложи да отворите вратата, за да разберете какво има да ви каже вашият посетител.

Извършвайте рутинни проверки на системата, за да се уверите, че тя функционира идеално. Не чакайте някой да позвъни на врата ви, за да откриете, че домофонът е повреден, тъй като повредата може да е извършена умишлено. Оглеждайте ежедневно външното тяло и камерата на видедомофонната система за следи от опити за умишлено повреждане. Най-добрият вариант е да изберете от тези видеодомофонни системи, които са водо и вандалоустойчиви, за да имате пълна гаранция, че системата ви няма да бъде лесно повредена от хулигани или престъпници.

Правилното изграждане е оново основен фактор за максимално ефективното използване на видеодомофона. Повечето видеодомофонни системи изискват да бъдат изготвени индивидуални конфигурации, отговарящи на нуждите на всеки обект. Това означава отново избор на професионална фирма, която да изгради системата, тъй като любителски направеният монтаж може да доведе не само до неефективност на скъпата техника, но дори до нейното повреждане.

Видеодомофонни системи можете да откриете оф и онлайн, заедно с изобилие от техника и инструкции за монтаж, но този начин да се сдобиете със система за сигурност, пък била тя и само домофон не ви дава никакви гаранции за нейната ефективност и дълъг работен живот.

Ламиниран паркет