Детска стая за игри

С появата на новия член в семейството ви, трябва да започнете да обмисляте къде ще му обособите място за игра. Това не трябва да е неговата детска стая, защото там е мястото за почивка и сън на вашия малчуган.

Обстановката в детската стая трябва да предразполага детето ви към спокойствие. Там е неговото легло, в което да спи, а не да си играе. За на научите детето да прави разлика още от съвсем малко, вие трябва да му обособете кътче от дома, в което да са разположени играчките му.

Всеки родител трябва да разбере, че игрите са много важна част от развитието на децата. Чрез тях те възприемат и опознава света около тях и не бива да се пренебрегва тяхното значение.

Ако жилището ви го позволява, отделете една отделна стая за игри. В нея можете да поставите всички играчки и занимавки на детето си. Добре е да я обзаведете с мебели, които се почистват лесно, защото в тази стая със сигурност ще зацапва много по-лесно от всички други.

За ваше удобство изберете подова настилка, която също може да се поддържа лесно и не изисква много време и специална обработка. Колкото по-малко химикали използвате при почистването на детската стая за игри, толкова по-добре ще предпазите детето си от алергични реакции или други здравословни проблеми.

С израстването на малчугана ще видите и как това помещение ще се затрупа с какви ли не играчки. Магазините предлагат всевъзможни забавления. Не е нужно да купувате наведнъж много играчки.

Те доста бързо омръзват на децата и загубват интерес към тях. Препоръчваме ви периодично да обновявате арсенала за забавление на вашето дете. Така ще му задържите интереса и вниманието много по-дълго към определена вещ.

Колкото повече пораства детето, толкова по-многобройни ще са и играчките му. Тези, които вече не са подходящи за възрастта му ги приберете. Няма нужда да се мотаят в краката ви. Тях можете да ги подарите на някои, които има нужда от тях, а не може да си позволи покупката им. Разбира се това важи за играчките, които са запазени. Счупените директно ги изхвърлете.

За по-голямо удобство ви препоръчваме да снабдите стаята с шкафове, до които детето има достъп, и там да прибирате търкалящите се играчки по пода. Друга възможност е да слагате в кутии или кошове предназначени за тази цел.

С времето детето ще се научи, че след игра трябва да си прибира играчките в отредените места за тази цел, за да не се търкалят по пода на стаята му за игра.

Ако живеете в по-малко жилище и не можете да отделите цяла стая за игра, то поне му обособете някакво кътче специално за тази цел. Част от хола е най-подходящ за тази цел.

Можете да му го застелете с детско килимче и да разположите кутиите или коша за играчки там, така че детето да знае, че си има свое място за игра и забавление.

Детска стая за игри
4.3 (85.85%) 41 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения