Дом без телевизор-ексцентричност или по-скоро практичност

Напоследък все повече хора (предимно млади) избират този стил и начин на живот. Наричаме го така, защото това може да се опише по-скоро като философия за живота, от колкото като иновация у дома.

Животът без телевизия може и да ви се струва много старомоден и да ви напомня за началото на 20-ти век, но всъщност това не е съвсем вярно.

Трябва да споделим, че в ежедневието все повече се откроява образа на младото семейство, което е избрало именно този начин и стил на живот. Все повече млади хора считат, че телевизията с нищо не допринася за личностно им развитие и това на техните деца, които най-често са в ранна училищна възраст.

Много млади хора споделят, че са изключително приятно изненадани от развитието на своите деца, а и на самите себе си, след като са намалили или напълно преустановили гледането на телевизия. Те споделят, че имат повече време да спортуват, рисуват, четат, посещават курсове по актьорско майсторство и имат много повече възможности да срещате стари и нови приятели.

За разлика от други хора, които прекарват часове пред телевизора, тези, които са избрали алтернативната възможност, а именно да се лишат от нея, оползотворяват времето си по куп други начини.

Липсата на телевизор в никакъв случай не се отразява зле и на децата. В повечето случаи те умеят да използват новите технологии и дори когато са съвсем малки, те умело боравят с компютъра. Освен това по-малко време пред синия екран означава повече игри с другите деца и повече време на открито.

Липсата на телевизор може да е изключително полезна, защото позволява да прекарвате повече време на вън и да имате по-пълноценен сън. Пред компютъра няма как да стоите до малките часове ако сте изморени, което не е така, ако стоите пред телевизора и просто го съзерцавате. Пред компютъра сте по-активни и когато се изморите просто го изключвате и си лягате.

Много млади хора споделят, че са взели решението си внезапно – просто импулс, който са послушали. Има такива, които са се отказали от телевизията преди месеци, а други – преди години. В повечето случаи хората казват, че се чувстват по-малко нервни и подтиснати, тъй като повечето новини и телевизионни предавания ни заливат с негативизъм и отрицателна информация.

В много случаи хората се отказват от гледането на телевизия тъй като твърде силната политическа насоченост на много телевизионни канали и предавания им се отразява отрицателно, засипвайки ги с информация, която в редица случаи не ги вълнува или е представена по определен начин с цел да наклони подтикне в някаква посока общественото мнение.

Изключително полезно е за младите хора да не израстват в такава враждебна и насочваща среда, а да се развиват емоционално, интелектуално и да се научат сами да разсъждават без да бъдат насочвани от медиите.

Как да замените телевизията? Една отлична възможност е да поставите на мястото на телевизора в стаята си или в тази на вашите деца един голям аквариум с рибки, който да е съвсем леко осветен през нощта. Това ще създаде много спокойна и приятна атмосфера в помещението, а красотата на морските създания ще ви плени.

Ламинат и ламиниран паркет