Блиндирани или метални врати
  • 20.01.2017

При закупуването на входни врати в София за вашия дом или офис, вие трябва да имате предвид, че това е една от инвестициите, които трябва да направите, за да си осигурите сигурност и спокойствие. Разнообразието от модели и видове врати често се оказва объркващо и понякога идва момент в който си задавате въпросът – каква всъщност е разликата между тях. Най-масово разпространените типове са метални врати и блиндирани врати.

Хидроизолация на плосък покрив – устойчивост и качество
  • 05.05.2016

Повечето сгради са индивидуални и уникални спрямо своята архитектура. Това определя и вида покрив, който им принадлежи. Хидроизолация на плосък покрив е задължителното условие, ако желаем да обитаваме дом, който не е жертва на влага и мухъл. Този тип покриви са по-специфични в сравнение с останалите няколко, тъй като той притежава свойството да задържа вода, в следствие от проливни валежи и обилни снегове.

6 неща, които трябва да знаем при хидроизолация на плоски покриви
  • 21.05.2015

Плоският покрив е нож с две остриета. От една страна той може да бъде изключително приятно открито пространство и да дава възможност на обитателите на сградата да го използват, като чудесно кътче за отдих, но от друга – той има своите специфични изисквания.

Ремонт на покриви в София – за какво да внимаваме
  • 19.05.2015

В столицата ни е концентрирана голяма част от населението на страната и това население обитава жилища, а когато говорим за жилище обичаме да казваме, че имаме покрив над главата си. Това съвсем не е случайно, защото покривът дава усещане за сигурност и стабилност.

Поставяне на битумни керемиди – 3 добри практики
  • 19.05.2015

В последните години все по-често се използват битумни керемиди (шиндли) при основен ремонт на покриви или изграждането на нови съоръжения. Това се дължи на техните чудесни характеристи, сред които устойчивост на влага и неблагоприятни атмосферни условия, както и на възможността за лесно поставяне върху конструкции с голям наклон.

Как да направим капан за оси
  • 07.04.2015

Осите могат да са много агресивни насекоми, които лесно могат да проявят острия си характер. Те се спускат да жилят и не рядко правят това без видима причина, тъй като много лесно приемат хората като заплаха. Ако имате гнездо на оси в дома си, знаете за какво става въпрос. А ето и няколко съвета как да се справите с тях.

7 неща, които трябва да знаем за почистването на комина
  • 13.02.2015

Всяка част от къщата се нуждае от поддръжка и почистване в даден момент. Нищо не е вечно и за да бъде вашият дом по-функционален и за да бъде всичко както вие очаквате, има моменти, в които се изисква да положите малко усилия.