Защо трябва винаги да имаме етерично масло от сандалово дърво у дома

Някои специалисти казват, че във всеки дом трябва да има етерично масло от сандалово дърво. Това звучи като някаква странна приумица, но всъщност това натурално масло наистина има многофункционално приложение и може да се използва по различни начини във всяко домакинство.

И докато ползите от това етерично масло в почистването, ароматизирането на дома, прането и други дейности от ежедневието са доста известни, малцина знаят, че сандаловото дърво има приложение и за подобряване здравето на човека при съвсем тривиални ежедневни ситуации.

Така например ако имате у дома натурално етерично масло от сандалово дърво, вие можете да го използвате като лекарство при ухапвания от насекоми. Просто, ако ви е ухапало насекомо трябва да смесите 5 до 7 капки от етерично масло от сандалово дърво, 1 чаена лъжичка куркума, 1 чаена лъжичка лавандулово масло и съвсем малко вода – колкото да се превърне това в паста. Намажете пастата върху ухапаното и така ще намалите сърбежа и подуването.

Освен при ухапвания, етеричното масло от сандалово дърво има силен ефект и при други подобни възпаления. Смесете 3 до 7 капки от етеричното масло с една лъжичка куркума и една лъжичка сок от лайм. Нанесете тънък слой от сместа върху върху възпаленото място. Бърз ще забележите, че сърбежът изчезва, а скоро след това и подуването намалява.

Към списъка с положителни качества на етеричното масло от сандалово дърво има и редица други, за които трябва да споменем. Така например, то  има изключителни свойства при подхранване на суха кожа. Просто нанесете една или две капки върху мястото, което искате да подхраните. Ако става въпрос за по-голяма площ, можете да го смесите с масло от жожоба.

Ако до сега сме ви изненадали с качествата на сандаловото дърво, това направо ще ви удиви. Етеричното масло от сандалово дърво помага дори и при неравномерен тен! Смесете 5 чаени лъжички кокосово масло с 2 чаени лъжички масло от жожоба. След това добавете 7 до 10 капки етерично масло от сандалово дърво. Масажирайте върху местата, които са потъмняло повече и ще видите, че пигментацията ще се успокои.

И ако всичко това не ви е достатъчно, за да сложите флаконче с натурално етерично масло от сандалово дърво в аптечката в банята, то имайте пред вид и още нещо – този продукт може да се използва и при проблеми с акне. За целта смесете 3 до 7 капки етерично масло от сандалово дърво с една чаена лъжичка куркума. Добавете и една чаена лъжичка розова вода.

Нанесете тънък слой на кожата, а после оставете да престои около 30 минути. Изплакнете с хладка вода и внимателно подсушете. Правете това един или да пъти на ден. След около 48 часа пъпките би трябвало да започнат да изчезват.

Защо трябва винаги да имаме етерично масло от сандалово дърво у дома
4.3 (85.71%) 35 глас[а]

Sunrise паркет София