Какво да изберем – душ кабина или вана

Когато става въпрос за обзавеждане на банята изниква въпроса какво да предпочетем душ или вана. Този въпрос е строго индивидуален за всеки човек, като най-добрия вариант е, ако имаме по-голяма баня да се възползваме и от двете.

За жалост не винаги има достатъчно пространство и трябва да направим своя избор. Със сигурност под внимание взимаме най-вече хигиенните си навици и времето, което отделяме за тях. Разбира се и цената е определяща в голяма част от случаите.

Когато става въпрос за сумата, която сме подготвили е малко спорен въпроса кое е по-изгодно. Съществуват душ кабини от висок клас, които многократно надвишават цената на една вана. Обратното е също валидно. Много вани са оборудвани с хидромасажи и са доста по-скъпи от една по-обикновена душ кабина.

За да ви улесним с избора ще ви представим плюсовете и на двете:

Душ кабина:

  • В общия случай ще излезе доста по-изгодно на бюджета ви, ако изберете да поставите душ кабина в банята си. Освен ако не желаете допълнителни екстри като хидромасаж, парен ефект и други.
  • Ако банята ви е по-малка и сте ограничени с пространството, то нямате голям избор. Ваната отпада като вариант за вас. В действителност почти не съществуват бани, в които да не може да се монтира душ кабина.
  • Времето, което ви отнема взимането на душ е в пъти по-малко от това при ваната. Обикновено то е около 10 – 15 мин., ако много бързате може и за 5 мин. да се справите. Различен е въпросът при ваната. Там може да отидете час и нагоре като се вземе предвид пълненето и после изпускането и.
  • С душ кабината пестите и от сметката си за вода. Количеството, което изразходвате, за да напълните една вана е около 100-150л, докато при душ е около 50-80л.
  • Може да се каже, че е доста по-хигиенично да се къпете с взимане на душ, от колкото да киснете във вана, най-вече ако преди това не сте си измили тялото с душ гел или сапун.

Вана:

  • В нея можете да релаксирате на спокойствие, да се отърсите от проблемите на натовареното си ежедневие.
  • С малко повече ароматни соли и свещи, ваната се превръща е любимо и романтично място за вас и половинката ви, а атмосферата можете да допълните и с чаша хубаво вино.
  • Можете да използвате ваната като средство за лекуване на някакви кожни или ревматични проблеми или други болести. Единствено трябва да добавите подходящите билкови екстракти или растителни масла.
  • Ваната се почиства по-лесно от душ кабината. Това се отнася за случаите, в които сте си избрали малко по-опростен вариант, без допълнителни екстри като хидромасаж.
Какво да изберем – душ кабина или вана
4.2 (84.23%) 52 глас[а]

Масивен паркет София