Какво можем да правим с водката, освен да я пием

Водката е едно от най-силните познати алкохолни питиета. Точно тук се корени и нейната изключителна мултифункционалност не като нещо друга, а… като почистващ препарат. Местата у дома, които могат да се почистят с помощта на прозрачната напитка са много повече от колкото можете да си представите. Но нека направо да видим за какво става въпрос.

Водката се радва на широка популярност още от средновековието, когато започнала бързо да се превръща в любима напитка на много хора. Днес се използва за приготвянето на коктейли, а причината е, че има слаб мирис, вкус и няма цвят, което не нарушава цялостната идея при коктейла, тоест могат да се почувстват другите съставки.

В миналото я използвали за лекарство на какво ли не – като се започне от колики, мине се през безплодие, та се стигне до чума. “Боже мили, какво разнообразие от приложения!” – може би възкликнахте сега? Но само почакайте да видите за какво още може да се използва.

Ако наскоро са ви подарили цветя и искате да ги запазите за по-дълго време толкова красиви и свежи, колкото в началото, можете да го постигнете като добавите във вазата с цветя няколко капки водка и лъжичка захар.

Сменяйте течността всеки ден и добавяйте съставките на ново. Това ще помогне на цветята да се запазят свежи по-дълго от обичайното.

Друго интересно приложение на водката е като ефективен репелент против насекоми. Просто трябва да поставите малко водка в пулверизатор и да напръскате леко кожата. Това ще държи досадните гадини далеч от вас. Освен това, ако напръскате насекомо с водка, то най-вероятно ще умре съвсем скоро. Само, моля ви, не го прилагайте на пчелите. Те са толкова важни за всички нас!

Водката е полезна и ако ви опари медуза. Медузите, макар и красиви, могат да ви причинят болезнени опарвания, така че е добре ако имате малко водка под ръка. Ако намажете опареното от медуза място, водката ще подейства като дезинфектант и ще отстрани дискомфорта.

Водката носи и красота. И не само когато я пиете и започвате да виждате другите хора по-красиви, но и когато я използвате за раскрасителни процедури. Просто добавете една капачка водка в една пълна опаковка от шампоан от около 350 милилитра.

Водката ще направи шампоана по-ефикасен и ще намали необходимостта от балсам, защото ще направи косата ви по-плътна, лъскава и хубава.

Водката, оказва се, е голям враг на мухъла. Следващият път, когато имате проблеми с мухъл у дома, можете да използвате не някой силен и отровен препарат, а просто малко водка в един пулверизатор. Просто напръскайте замърсеното място и след това търкайте с парцал.

Какво можем да правим с водката, освен да я пием
4.2 (83.93%) 56 глас[а]

Sunrise паркет София