Какво мразят домашните котки

Знаете ли как да се грижите добре за вашата котка? Може би се стараете, но е твърде вероятно да не знаете някои особености за това какво харесва и какво не тази капризна особа. Тази статия ще ви помогне да разберете котката си по-добре и да научите за някои неща, които наистина я вбесяват.

1. Котките мразят, когато биват игнорирани от своя стопанин. Това изключително много ги засяга. Обратно на общо приетото мнение, те не обичат самотата толкова много и желаят да ги погалите, да срешете козината им и просто да им обърнете малко внимание. Кой не копнее за обич в крайна сметка/ Е, котките не са изключение.

2. Котките са едно от най-чистоплътните създания. Те мразят миризми, мръсотия и бъркотия. Обичат около тях да е чисто и спретнато. Типични домошари.

За това, ако не почиствате редовно легенчето с котешката тоалетна, вашата котка много ще страда от това, а най-вероятно и вие, защото ще започне да прави тоалета се извън обозначеното за целта място.

3. Котките мразят престояла храна. Обичат да ядат съвсем пресни продукти и някои котки са готови да гладуват, но не и да ядат боклуци. Погрижете се храната и, без значение каква е, винаги да е прясна, а купичката и да е чиста.

4. Котките искат винаги да имат чиста и прясна вода. Обърнете внимание, че ако водата престои те спират да пият. Понякога може дори да я разлеят, а вие да се чудите защо го правят наистина. Е, вече знаете защо – водата е била застояла.

5. Котките мразят да ги галите агресивно. Те са много чувствителни и ако ги галите по-грубо най-вероятно ще ви ухапят, одраскат и ще скочат на земята. Ако това се случи, трябва да знаете, че не сте били много мили с вашата котка.

Дори когато не сте виждали котката цял ден, помилвайте я нежно, но не я мачкайте, търкайте и стискайте. Всичко това ще създаде усещане за агресия в това толкова нежно създание.

6. Котките мразят конкуренцията с други котки. Разбира се, ако желаете да си имате две котки у дома, никой не може да ви попречи, но е много важно да се постараете да има баланс в отношението към тях.

Никога не показвайте повече внимание към едната, а да пренебрегвате другата. Това много ще я нарани и най-вероятно животното ще се опита да привлече вниманието ви с пакости. Също така, много е важно да не се конкурират с храненето. Най-добре е да ги храните на отделни места за да не се дразнят една друга.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com