Как да залепим протектор на дисплей, без да остават мехурчета с въздух

Телефоните и всички други високо технологични устройства от този сорт, които днес са неразделна част от нашето ежедневие (например таблетите), позволяват на потребителите да се използват от изключителните възможности на многофункционалните дисплеи на съответните устройства.

Телефоните вече не се нуждаят от клавиатура, защото дисплеите поемат тази роля благодарение на тъч скрийн функцията. Това ги прави да изглеждат наистина много красиви и футуристични, но от друга страна подлага дисплея на усилено замърсяване с пръстови отпечатъци, омазнявания, издрасквания и други подобни.

С помощта на умно измисленият протектор за дисплей, вие ще можете да защитите повърхностите на технологичните устройства, които притежавате. И тук е мястото да поясним, че става въпрос по-точно за екрана на вашите смартфон, таблет и други.

Протекторът ще ги защити от прах, налепи и други замърсявания. А ако пък ви тревожи, че между протектора и екрана ще останат грозни балончета с въздух, не се безпокойте – това е наистина възможно, но от друга страна можете да се избавите от това със съвсем прости усилия и подръчни средства.

На първо място си пригответе една чаена чашка, в която сте смесили спирт и вода в равно съотношение. След това, преди да започнете почистването с разтвора, забършете екрана за да отстраните всички следи от омазнявания, налепи и пръстови отпечатъци.

Важно е да знаете, че трябва да използвате плат без влакна и без мъхеста повърхност, защото иначе рискувате да останат нежелани миниатюрни частици, които после да се чудите как да отстраните.

След като сте обработили дисплея с кърпата вземете една съвсем обикновена клечка за уши. Потопете я в разредения спирт с вода и почистете повърхността на дисплея много внимателно и нежно. Незабавно попийте повърхността на дисплея със сухата кърпа, с която започнахте в началото, защото не бива да оставяте влагата да се задържи върху устройството.

След като перфектно сте полирали дисплея и сте отстранили всички видими и невидими следи от замърсявания и вече имате един напълно чист телефон (таблет), време е да се заемете с протектора. Премахнете защитата на залепващата му страна.

Дръжте го за ръбовете (сякаш държите диск), за да не го зацапвате. Повърхността му не бива да се пипа с пръсти, защото много лесно се замърсява. Започнете да поставяте протектора от най-горния или най-долния край на устройството. Дръжте защитния филм под ъгъл спрямо дисплея за да имате по-голям контрол при залепване.

След залепянето лекичко потъркайте облепения дисплей равномерно с банкова карта за да се избегнат задържания на въздух и неравности. Ако има въздушни мехурчета внимателно отлепете част от протектора за да се освободи въздуха и го поставте отново.

Масивен паркет София