Как да изберем подхождащи си цветове, когато боядисваме у дома

Комбинирането на различните цветове може да се окаже доста сложна задача, освен ако нямате доста набито око за цветове и не усещате как да ги комбинирате успешно. На първо време, преди да купите боята, помолете в магазина да ви дадат някакви мостри, които да наложите на стената, за да изберете по-подходящо решение за стаята.

В добрите магазини не само ще ви предложат мостри, но и ще ви посъветват някой и друг трик, който може да е от значение при съчетанието на цветовете. Може да ви препоръчат да съчетаете по светъл с по-тъмен тон, за да постигнете желания от вас ефект, а може да ви кажат и кои два тона да смесите, за да се получи съвсем точно цвета, който желаете.

По този повод е добре да кажем, че много често два различни цвята, които са еднакви като нюанс и от сходна цветова гама, смесени заедно дават много по-силен и хубав резултат, създавайки усещане за много по-богат и наситен цвят.

Избирайки цвета е много важно да помислите и за мебелите, които ще поставите в стаята. Важни са не само техните цветове, но и материалите от които са изработени, както и материята текстилните тъкани. Не е лоша и идеята ако се колебаете между два цвята да вземете и от двата вида боя, а след това да я тествате на някое по-малко видимо място върху малка площ.

От какво ще се нуждаем преди да се заловим за работа?

– На първо място, разбира се, ще се нуждаете от боя. Изберете качествен продукт, които е по-екологичен, мирише по-малко, изсъхва по-бързо и не мислете за цената. Избирайте според нуждите си. Все пак ще гледате боята постоянно на стената си.

– Изберете четки и валяк, с които да боядисвате. Същото се отнася и за тях – избирайте ги внимателно и не се хвърляте на най-евтините продукти.

– Ако нямате работен гащеризон, извадете от шкафа стари дрехи, за които няма да ви е яд, ако повредите. Може да са скъсани, мръсни, негодни за носене на вън или нещо друго. Боядисването често причинява непоправими щети по дрехите, така че бъдете практични.

– Вестници и найлони, които да предпазят пода и мебелите, които няма как да преместите. Най-често се покриват големи шкафове и скринове, маси, дивани, фотьойли. Покрийте всичко внимателно.

– Инструменти, с които да премахнете пречещите на ремонтната дейност осветителни тела, шкафове, ключове за лампи, брави на врати и други подобни.

– Ако няма да ремонтирате и пода – да сменяте паркет или плочки например – най-добре покрийте всичко идеално. Едва ли ще искате петна по земята, които после да не можете да почистите. Ако пък имате килим, най-добре го махнете докато работите.

Как да изберем подхождащи си цветове, когато боядисваме у дома
4.3 (85.33%) 60 глас[а]

Sunrise-bg.com - Ламинат и паркет