Как да използваме етерични масла в почистването

Етеричните масла са известни с изключителните си аромати и други безценни качества. Редица експерти ни съветват например да слагаме по една или две капки масло от лавандула на възглавницата, ако не можем да заспим вечер.

Употребата на етеричните масла обаче е много по-голяма и се простира далеч извън това. Така например, бихте могли идеално да включите някои от тях в почистването на вашите домове. Всъщност тези концентрирани течности със силен аромат могат да направят много повече от това да придадат приятен аромат.

Прибавени към различни почистващи препарати, етеричните масла имат почистващо и дезинфекциращо действие, освен това те помагат в отстраняването на петната. И забележете – правят всичко това без никаква химия!

Етеричните масла притежават 100% натурален аромат и са антибактериални. Разбира се, що се отнася за почистването, някои са по-ефективни от други. Тук ще откриете три вида етерични масла, които не само ще придадат прекрасен аромат на вашите почистващи препарати, но и ще подсилят техните почистващи качества.

Етерично масло от лимон

Извлечено от студено пресована кора от лимон, етеричното масло от лимон има много освежаващ и ухаещ на чистота аромат. прибавете няколко капки в препарата, с който почиствате своя дом. Така уханието на цитрус ще се разнесе навсякъде.

Най-хубавото от всичко е, че този аромат ще е напълно естествен, без да има химически произход. Лимоновото етерично масло има много силни качества при изчистването и отстраняването на петна.

Ако добавите няколко капки към кофата с вода когато почиствате пода, стаята ви ще блесне и ще ухае страхотно. Можете да добавите няколко капки и за избелване на бяло пране.

Етерично масло от мента

Със своя изключително силен и без конкуренция по отношение на свежестта аромат, етеричното масло от мента може да придаде изключително свежо ухание на вашия дом. Освен това то притежава и редица антибактериални качества.

Поставете няколко капки в препарата за почистване и почистете местата, които се нуждаят от най-сериозно внимание по отношение на антибактериалната хигиена. такива могат да са кухнята, банята, тоалетната и други.

Интересно е, че етеричното масло от мента дразни и отблъсква много насекоми. Ако желаете да го смесите с други аромати, не се притеснявайте да го сторите. Отлична комбинация се получава с лавандула, евкалипт и други.

Етерично масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво притежава много силни антибактериални, антисептични и противогъбични качества. То е изключително ефикасно в борбата с мухала и плесените. Освен това може да добави приятен и нежен аромат с лечебно въздействие към почистващите продукти.

Можете да добавите няколко капки към кофичка със сапунена вода преди да започнете да почиствате пода. Това ще придаде траен аромат на почистващата течност, а уханието на чаеното дърво ще остане много след почистването.

Ако желаете да придадете на прането си приятен аромат на чаено дърво, просто капнете няколко капки към препарата за пране.

Sunrise паркет София