Как да направим дома си рай

Без значение дали сте хора тип домошари, или сте от онези, които обичат да кръстосват улиците, да спортуват и да стоят на открито, всеки има нужда от малко уют вечер, в моментите, които прекарва в своя дом.

Той трябва да бъде уютен, приятен, комфортен и да е приятно място за почивка. Тук не говорим за лукс. Защото един дом може да е луксозен, но неприветлив. Тук става въпрос за това, как да направите жилището си едно сладко и приятно кътче.

1. Много е важно да разнообразите източниците на светлина. Постарайте се да има поне три от тях. Може да съчетаете лампа с концентрирана светлина на удобно за вас място, която да ви върши работа в моментите, в които трябва нещо да се чете по работа или да се попълват документи.

Поставете и втора лампа, която да идва от друг ъгъл и да прави стаята по-светла и жива когато това е нужно. И най-важното – поставете си лампа, чиято светлина може да се регулира, така че да имате една приятно приглушена светлина когато желаете да релаксирате.

2. Инвестирайте малка сума във възглавнички, ковертюри и други неща, които ще направят вашата дневна по-приятно място. Предимството е че тези неща създават удобство, а не струват почти нищо. Просто трябва да са комфортни и да се връзват с околния интериор.

3. Не ставайте роби на почистването. Перфектната чистота е трудна за постигане и още по-трудна за поддържане. Тя е изморяваща и на практика ненужна.

Постарайте се просто всичко да е в прилични норми, приятно за вас и за близките ви. Не се побърквайте да чистите и превърнете хигиената в рутинни дейности, които са вплетени в нормалното ежедневие.

4. Направете пространството си приятно за вас и не се съобразявайте с глупави стереотипи как трябва да изглежда. Ако жилището ви е малко, то това е още по-важно.

Ако искате да имате акцент в хола върху едно комфортно кътче, където да четете книга, то тогава действайте. Не е нужно да имате шкафове, които не са нужни или огромен диван ако рядко каните гости.

5. Разкарайте всичко, което не ви е нужно. Което е качествено – дарете някъде. Което не е качествено – изхвърлете. Когато се отървете от ненужните вещи, ще се изненадате колко много неща могат да се направят у дома с пространството и колко по-голямо ще ви се види то. В допълнение, ако разкарате нужните вещи ще ви е много по-лесно да поддържате хигиената около вас.

И така, след като сте прочели това, просто помислете какво ще направи вашия дом по-удобен за вас самите.

Масивен паркет София