Как да направите дома си по-сигурно място

В наши дни животът е пълен с рискове и несигурност. За да имате малко повече спокойствие е нужно да се предприемат следните няколко стъпки, които ако не друго, то поне ще направят ежедневието ви малко по-малко стресиращо.

  1. Поставете си модерна заключваща система у дома. Може да е с пръстови отпечатъци или нещо друго, но не избирайте най-евтините варианти. Помолете в магазина да ви обяснят, които ключалки са по-надеждни и по-трудни за отваряне от зложелатели. Не спестявайте от спокойствието си.
  1. Само ключалката не е достатъчна. Изберете врата, която да е достатъчно здрава и качествена, но все пак и да не привлича прекалено много внимание в очите на хората. Да бъде обикновено изглеждаща, но здрава.
  1. Монтирайте си видео шпионка с микро камера. Това ще ви позволи да наблюдавате кой е на вън пред вратата ви. Не отваряйте на непознати хора или на такива, които се крият зад букети с цветя или използват други подобни трикове.
  1. Ако ще отсъствате от дома си за известно време, бъдете дискретни и не разгласявайте това на всички. В същото време помолете ваш близък съсед да наглежда апартамента ви и да следи за подозрителни неща. Най-добре е да разчитате на хората на етажа. Освен това е добре да разчитате на най-близките си да идват там, да поливат цветя и да светват осветлението от време на време, за да изглежда, че жилището не е празно.
  1. Монтирайте на вратата си резе. Може и да не е кой знае каква защита, но все пак е поредната преграда пред пътя на крадците. Подобно нещо ще ви спести време и ще можете да се обадите в полицията преди да са влезли в дома ви.
  1. Добра идея е, ако на стратегическо, но скришно място в жилището си монтирате охранителна камера, която да записва кой влиза и излиза. Така в случай на взлом ще разполагате със запис на това, което се е случило. Използвайте камери, които да могат да снимат и на тъмно за да могат да заснемат ако някой влезе у вас посред нощ.
  1. Ако живеете на нисък етаж монтирайте решетки, които да не позволяват на зложелатели да влизат във вашата собственост.
  1. Ако живеете в голяма жилищна сграда е добре входът да се заключва. Желателно е живеещите в сградата да си имат портиер, който да вижда всички, които влизат и излизат от блока. Ако има и охранителни камери – още по-добре. Наличието на портиер като цяло ще откаже почти 100% от потенциалните престъпници.
Обзавеждане, паркет и интериор