Как да обзаведем дома си

Когато става въпрос за това как да обзаведем дома си, без значение къща или апартамент, идеите биват много и разнообразни. Интериорните решения зависят от личните предпочитания и вкус, но и от средствата с които разполага човек. Друг момент, който не е за подценяване е това колко са големи стаите, за които избирате мебели, тоест трябва да помислите как може да ги разположите в пространството.

Що се отнася да разполагането на вещи в дома, то за това има цяло изкуство. Това е древното китайско изкуство Фън Шуй, като смисълът при него се изразява в подходящо подреждане на предметите от дома. По този начин се смята, че се постига една позитивна и ползотворна среда, където всичко е в баланс и хармония.

За да постигнете този резултат не е задължително да следвате това учение изцяло, а просто да се съобразите с няколко прости правила при закупуването и подреждането на мебели.

На първо място бъдете практични. Това означава не толкова да бъдете пестеливи, колкото да обърнете внимание на това колко е голямо помещението, за което купувате мебел. Важно е дали то ще отговаря на стаята като размер, тоест до каква степен е адекватен изборът му. Тук водещ фактор не е цената, а функционалността.

Освен размерите на стаята е от значение и това дали обзавеждате стая или дом или попълвате пространството в дадено помещение. При цялостното обзавеждане трябва да помислите за предназначението на стаите и какво ще ви е нужно, за да не липсва нищо.

Когато трябва да вземете определено нещо, било то гардероб, диван или друга мебел, то тогава ще е необходимо да внимавате малко повече. Тук се опитайте да съчетаете това, което закупувате с това, което вече имате. Имайте предвид и подовите настилки, стените, пердетата и т.н. нека всичко е премерено и добре подбрано спрямо останалите неща. Често пъти харесваме определено нещо, но ако то не се връзва с общата картина, по-добре изберете друго.

На трето, но не последно по значение място поинтересувайте се от какво са изработени мебелите, които сте набелязали. Тук идва и финансовата страна на нещата, тъй като обикновено мебелите изработени от качествени материали са с по-висока цена.

Купуването на по-скъпи мебели е инвестиция, тъй като те вероятно ще имат по-дълъг живот при правилно използване. Тоест ако имате средства заложете на качеството. Ако пък имате ограничен бюджет опитайте да разпределите парите и да изберете най-доброто, което се предлага за съответната стойност.

Избирайте внимателно, като разглеждате възможно най-много оферти. Така ще имате възможност за съпоставка. Заложете на красотата и баланса и така ще получите едно уютно място, където да се чувствате жизнени и енергични.

Масивен паркет София