Как да подготвим спалнята за гости

Нека предположим, че очаквате да ви посетят стари приятели. Тъй като хората пристигат от друг град, те нямат друг избор освен да останат да нощуват във вашия дом. Едва ли ще искате да ги изритате в най-близкия хотел – това би било непростимо грубо, особено ако са пътували дълго време само и само за да ви видят.

Може би и вие сте на това мнение и тъкмо по тази причина четете тази статия – искате да накарате вашите гости да се чувстват комфортно във вашата стая за гости. Най-вероятно ще се изненадате колко малко е нужно за да постигнете идеална хармония в стаята.

Чистотата е от първостепенно значение. Трябва всичко да ухае на чисто, а най-важно е чистотата да струи от чаршафите, калъфките за възглавници и завивките на вашите гости. Важно е още докато се доближат и докоснат леглото да почустват чистотата.

Знаете за какво става въпрос – самите вие познавате онова усещане и аромат когато смените чаршафите във вашата спалня и знаете, че никой не може да ви заблуди, че чаршафите са чисти. Ако гостите ви почустват, че някой друг се е въргалял в леглото преди тях, няма да искат дори да се доближат до него.

Не дръжте в стаята за гости колекции от фигурки или футболни картички или играчки или нещо друго, което колекционирате. Вашите колекции са си ваши и колкото и странно да звучи могат да изглеждат натрапчиво и някак налагащо върху вашите гости.

Сякаш вие самите сте в стаята докато те са там. Може би разбирате какво имаме предвид. Във вашите колекции няма нищо лошо, просто те ще се чувстват все едно самите вие сте в стаята. Е, ако става въпрос за кошница със списания, в това няма нищо лошо, разбира се. Всеки чете списания или поне всеки би могъл да ги разгледа. А що се отнася за останалите неща – не е зле да постоят в килера докато гостите си заминат.

Накарайте ги да се чувстват специално. Жестовете понякога са много повече от основно почистване и подреждане. Поставете на леглото им чисти кърпи за баня и удобни чехли. Това ще ги накара да се чувстват по-удобно дори от в луксозен хотел.

Няма да е лошо, ако им оставите и нещо специално за тях – сапунче може би или хубав шампоан. Това, разбира се, са само идеи. Вие сами можете да знаете много по-добре какво ще ги зарадва. И да повторим за последно – ако ви липсват идеи помислете за хубавите хотели се учете от тях. Те имат ноу хау и знаят как да накарат човек да се почувства удобно на всякъде.

Интериорни решения Sunrise