Как да поддържаме самобръсначката чиста

Обзалагаме се, че повечето от вас никога не са се замисляли как да поддържат своята самобръсначка (или самобръсначки) чисти и в добра кондиция. Още по-голяма е вероятността никога през живота си да не сте правили това. Въпреки това, поддържането на добра хигиена на самобръсначката е от изключителна важност по много причини.

Първото нещо, което трябва да споменем тук е, че влажната самобръсначка, която сте напъхали в шкафа след бръснене, без да се погрижите да я подсушите, лесно ще се превърне в ръждива такава. А кой ще иска да се бръсне с ръждясали ножчета? Това най-малкото е изключително вредно и може с лекота да доведе до раздразнения и възпаления на кожата, особено при хора, които са по-чувствителни и склонни към възпаления и зачервявания.

Втората опасност при неподдържаната и замърсена самобръсначка идва от задържащите се под ножчетата кожа, мъртви клетки и косъмчета. Всички можете да си представите колко хранителни вещества са това за милионите микроорганизми, особено ако я оставяте да стои и влажна.

Радвайте се, че не можете да видите създанията, които са завъждат там – косата ви би се изправила. Ако често кожата ви е раздразнена след бръснене не се изненадвайте – опасните микроорганизми могат лесно да причинят възпаления на чувствителната току що избръсната кожа.

За да поддържате самобръсначката си чиста не се нуждаете от нищо специално. Нужни са съвсем малко усилия, които могат да доведат до изключителни резултати. Необходими са ви само обикновен памучен тампон за почистване и малко алкохол.

Напоявате тампона с алкохол, почиствате внимателно като се стараете да не остават никъде кожа и косми. След това е необходимо единствено да подсушите самобръсначката си и да я приберете готова за следващото ползване. Важно е да я съхранявате на сухо място, а не някъде където да гние във влага и мухъл.

Поддържането на вашата самобръсначка чиста ще запази кожата ви здрава и ще ви държи далеч от евентуални възпаления и инфекции, които биха могли да възникнат. Освен това, чистата самобръсначка ще ви бъде и по-полезна с това, че ще изпълнява по-добре функциите си, премахвайки косъмчетата сякаш е съвсем нова без никакви усилия.

Редовното почистване ще намали до минимум нуждата от постоянно подменяне на ножчетата, защото много често ги изхвърляме още преди да са се изтъпили. Всъщност причината за лошото представяне на самобръсначката обикновено е обикновено задръстване с косъмчета, кожа и крем за бръснене.

И най-накрая е важно да припомним, че не бива да забравяте добрия стар афтършейв. Той ще ви зареди с онзи удивителен мъжествен аромат, който просто подлудява жените и ще ви помогне да запазите кожата на лицето си здрава.

Как да поддържаме самобръсначката чиста
4.3 (85.2%) 50 глас[а]

Масивен паркет София