Как да поддържаме чистотата на стар смартфон

В повечето случаи ние поддържаме нашите мобилни телефони от последно поколение с подръчни средства, но знаете ли какво да правите, ако имате по-стар мобилен телефон? Имам предвид, ако имате от по-старото поколение смартфони, които все още много хора използват, а и ще използват вероятно доста време, стига те да работят добре.

Може би не знаете, че има разлики, но това е така. По-старото поколение телефони са много по-чувствителни и податливи на повреди, наранявания, издрасквания и други подобни. За това, нека видим какво знаем и какво не за правилното почистване и поддръжка.

Първо

Не ги почиствайте с парцалчета или с тоалетна хартия (включително и с кухненска хартия). Всичко това може бързо да повреди повърхността предизвиквайки малки, а после и по-големи драскотини. Използвайте единствено фин плат от микрофибър, но без да оказвате натиск.

Може да използвате също и нежни материи, които имат мъхеста повърхност подобна на тази, които има набукът. Много хора твърдят, че повърхността на мобилните телефони е неподатлива на драскотини, но не бива напълно да се доверявате на това, защото рекламата далеч превишава истинските възможности на смартфоните.

Второ

Дори и да не сте със стар телефон, а с по-нов модел, дисплеите на телефоните са много по-сложни като изработка и състав, от колкото можете дори да си представите. Това означава, че трябва да сте изключително внимателни в почистването.

Повечето специалисти дори съветват, че единствено с топъл дъх върху дисплея не съществува риск за устройството да се повреди. Някои хора дори използват препарати, които съдържат силни почистващи вещества и дори белина, което е изключително вредно и опасно за телефона и почти сигурно ще го повреди неприятно.

Напълно достатъчно е да използвате микрофибър, който буквално събира всички бактерии от повърхността и я прави много по-чиста с незначителни усилия. Факт е, че някои хора почистват своите телефони с разтвор от 50% вода и 50% спирт.

Ние не ви казваме дали да го правите или да не го правите, но е факт, че ако вашият телефон е много мръсен, то това със сигурност ще го дезинфекцира. И все пак, ако решите, че има нужда да го почиствате така, то най-добре е да не го правите твърде често.

Трето

Тъй като сме напълно съгласни, че всеки телефон има нужда от добро почистване (все пак пипаме телефоните си десетки пъти на ден, у дома, на вън и когато сме с мръсни ръце), то едва ли опасността да повредим дисплея е в състояние да ни спре от желанието да видим телефона чист.

При това условие е препоръчително да използвате протектори за дисплей, които ще ви позволят да почиствате телефона си при нужда и то с много по-малки рискове за неговата здравина и функционалност.

Ламинат и ламиниран паркет