Как да подобрим дизайна у дома

Всеки иска да има красив и оригинално изглеждащ дом, но много често допускаме някои елементарни грешки, които вместо това го правят да изглежда странни, нелепо и цялостно не добре.

В поривите за уникалност и стил, много често пресъздаваме наша версия на нещо, което сме видели в друг дом. Но всъщност, ако спазваме някои дребни принципи, може да се окаже, че мечтаният дом е само на една ръка разстояние от нас.

Какви са често допусканите грешки в дизайна

Грешка номер 1: Опитвате се да подражавате на някой друг.

Една от най-истинските похвали, които човек може да получи от свои близки и приятели е: “Хей, твоето жилище изглежда точно като теб!”. Това означава, че сте се справили успешно със задачата да изразите себе си и вашите близки усещат вашия собствен отпечатък наоколо.

И това не е всичко: оформяйки вътрешното пространство по свой собствен начин, вие ще можете да чуете един друг по-ценен комплимент – този на собственото ви Аз. Това е много важно за да се почувствате сигурни, спокойни и наистина у дома.

Грешка номер 2: Пазите мебели, които вече не ви вършат работа.

Това е една от основните причини, поради които много жилища изглеждат грозно претрупани и неприятни, а в тях сякаш няма простор. Това си има една уловка. Мебелите струват пари и на нас не ни се иска да изхвърляме старите мебели, когато те са съвсем запазени.

Добре, а тогава защо купувате нови? Щом искате старите, просто си стойте с тях. По-добре от колкото да се заринете с натурии.

Грешка номер 3: Мислите извън “кутията”.

Когато имате нужда от нова мебел у дома мислете креативно. Не е нужно да купувате веднага първото нещо, което да ви се появи в ума.

Необходимо е да се запитате дали това, което искате да купите, може да бъде направено от вас самите, защото винаги домашното производство ще допринесе за това домът ви да изглежда по-оригинален. Помислете дали дивана не е много хубав и дали просто не се нуждае от претапициране и така нататък.

Грешка номер 4: Нямате определен бюджет за иновации у дома.

Обикновено това означава, че не заделяте дори и лев за нови неща и така нямате възможност да купите нещо, когато наистина ви грабне окото. Ако от друга страна имате малка сума заделена за такива случаи, винаги можете да купите мебел, която ви доставя наслада. Стига само да я откриете.

Така ще можете да вложите малка сума в нещо, за което не сте планирали да купувате, но просто “нещото” ви е пленило с креативност и искате да го видите в своя дом.

Интериорни решения Sunrise