Как да подобрим спалнята за по-пълноценна почивка

Спим средно по 8 часа на нощ, което означава, че прекарваме в спалнята повече време от което и да било друго място. В леглото пък прекарваме повече време от колкото на която и да е друга мебел.

По тази причина можем да изчислим, че спалнята е стаята, която оказва най-голямо влияние върху нашето здраве като акцентът, разбира се, пада в най-голяма степен върху леглото.

Така че ако не си отпочивате докато сте там, ако сънят не ви зарежда с ценна и жизнено важна енергия, ако дори се стига до там, че да заспивате трудно или сутрин да се събуждате със запушен нос, то това е индикатор, че нещо тук не е наред и трябва да се погрижим за цялостно за състоянието на спалнята.

Тук можем да обобщим, че цялостната грижа за спалнята ни е много важна, защото така ще достигнем до едно ново разбиране на комфорта и цялостно ще подобрим целия си живот, започвайки от най-важното – здравето.

1. Почиствайте под леглото редовно.

Това е от много голямо значение. Всички усилия, които полагате в почистването на спалнята губят смисъл, ако само на половин метър от лицето ви е пълно с прах, акари и дори мръсни обувки или стари чорапи. Погрижете се за това следващия път при почистване.

2. Обърнете внимание на чаршафите.

От каква материя са (това е много важно) и колко често ги сменяте (дори още по-важно). Материята трябва да е органична, а чаршафите да се перат веднъж в седмицата.

3. Прането на възглавницата е много важна част от хигиената в спалнята.

Вие дишате в нея и я лигавите цяла нощ докато спите, а всичко това попива в нея и я прави толкова мръсна и пълна с микроби. Перете я поне веднъж в годината, най-добре през лятото, а ако имате сушилня – може и през зимните месеци.

4. Подходящ матрак

Изберете матрак, който ви кара да се чувствате добре – по-мек, по-твърд – важното е да спите добре. Нали това е целта на леглото? В допълнение дори се предлагат матраци с хипоалергенни покрития, поне в случай, че сте по-чувствителни.

5. Дръжте домашните любимци далеч от леглото си.

Знам, ще кажете, че не е хуманно, но особено ако сте алергични, то това може сериозно да изостри вашите проблеми. Така че погрижете се да имат тяхно място и да не мислят постоянно как да се докопат до кревата ви.

Направихте ли всичко това? А сега как спите? Обзалагам се, че има поне малко подобрение в качеството на вашия сън и почивка, нали?

Sunrise - подови настилки и интериорни решения