Как да почистим бъркотията по килима след домашните любимци

Елиминирайте всички петна и неприятни миризми възможно най-бързо след инцидента с помощта на няколко прости техники плюс специални почистващи препарати. Мислите, че ще ви отнеме време? Не е точно така. Решете задачата само за 5 минути.

Много от собствениците на домашни любимци правят точно това, което не трябва да се прави, когато се опитват да почистят мръсотията по килима след домашните си питомци. Ако се научите как да почиствате по правилния начин, с правилните продукти и правилна техника, можете да предотвратите появата на постоянно петно в средата на стаята.

Ще ви покажем две техники, които работят безотказно с всички домашни бъркотии оставени от домашните животни и ще обсъдим на кратко предимствата на един от възможните почистващи продукти. Резултатите ще са най-добри, ако разполагате под ръка с нужните препарати и средства за почистване и се задействате бързо след белята на килима.

Почистване на мокри замърсявания

Купете си малък и удобен преносим аспиратор, който да изсмуква течности от килима. Той работи много по-добре, отколкото се опитва да попиете мръсотията от течен характер с хартиени кърпи или парцали. Аспираторът е направен за тази задача и за разлика от други подобни уреди, той е много лесен за почистване.

Използването на салфетки за заличаване на различни замърсявания, от урина до повръщано, помагат на течността да се просмуче под повърхността. И въпреки старанието, килима в края на краищата остава дори още по-мръсен, а почистването с кърпички само доказва своята безотказна неефективност.

Дори и най-лекият натиск с кърпичките, колкото и добре да попиват те, ще помогне на течността да се просмуче и дори да избие под килима. Не използвайте нищо друго преди да сте включили в употреба аспиратора. Третирайте килима възможно най-бързо, все едно всяка секунда е ценна.

След като сте свършили с изсмукването на течността с аспиратора, идва момента да включите в действие и био-ензимен препарат. Попитайте за такъв препарат в магазините за домашни любимци и те ще ви насочат от какво се нуждаете.

Освен това, можете да потърсите и в магазините за почистващи препарати. Този тип препарати неутрализират уреята и пикочна киселина и елиминират всички протеини и скорбяла. Обикновените почистващи препарати за килими не могат да направят това.

Всъщност, ако почистите килима не с био-ензимен препарат, а с обикновен препарат за килими, петното най-вероятно ще остане за постоянно. Течните замърсявания лесно се разпространяват в тъканите на килима, така че в края на краищата те винаги заемат по-голяма площ от първоначално предвидената.

Почистване на твърди замърсявания

Нека започнем от там, че е добре да имате специална шпакла у дома, която знаете, че е предназначена за използване точно за почистване на такива замърсявания. За да не разнасяте мръсотията на по-голяма площ, долепете лопатата до замърсяването и внимателно избутайте боклука в лопатата.

Подобно на течните замърсявания, почистването на твърдите вещества с хартиени кърпи или парцали всъщност може да ги принуди да попият в килима. Вместо това, както вече казахме, използвайте шпакла и лопатка да ги изгребете внимателно.

За всички твърди бъркотии, които вашето животинче е оставило след себе си, важи правилото за използването на био-ензимен почистващ препарат. Нека седи в продължение на поне 45 минути, за да почисти всички твърди частици от влакната на килима. След като сте събрали с лопатката твърдите вещества, био-ензимният препарат ще се нуждае от по-дълго време, за да подейства.

Как да почистим бъркотията по килима след домашните любимци
4.2 (84.65%) 43 глас[а]

Интериорни решения Sunrise