Как да почистим дистанционното на телевизора

Някои сравнително скорошни проучвания показват, че дистанционното на телевизора е сред най-замърсените места у дома. Причината е, че го пипаме всеки ден по много пъти и то не само ние, но и наши близки роднини, както и приятели, които са ни на гости.

В това няма нищо лошо, стига да не забравяме, че и то, както всичко друго, трябва от време на време да се почиства и дезинфекцира. Може би повечето от вас ще си кажат: “Моето дистанционно не е мръсно, то просто си стои на масичката в хола”.

Но само си помислете за всички пъти, в които сте го пипали. Не е ли имало случаи, в които да не сте си измили ръцете след като сте били на вън? Най-вероятно ще се сетите за не една или две подобни ситуации.

Какво ви е нужно за почистването?

Вземете малко спирт и направете разтвор, който се състои от 50% спирт и 50% вода. Подгответе си една – две клечки за уши с памучни накрайничета. След това изнамерете и някоя стара четка за зъби. Последната част от приготовлението е едно парцалче от микрофибър.

Започнете с отстраняване на батериите от дистанционното. Вземете четката за зъби и изтъркайте внимателно както от горната страна около копчетата, така и там където са били батериите. Почиствайте внимателно, но все пак гледайте да проникнете в дълбочина.

След като сте изтъркали в дълбочина с четката за зъби между копчетата и във всички улеи на дистанционното, време е да вземете парчето плат (микрофибър) и да го потопите в съда, в който сте подготвили разтвора от вода и спирт. След като напоите парцалчето, постарайте се да го стиснете добре, за да се изцеди излишната влага, която иначе би могла да проникне във вътрешността на устройството.

С памучите крайчета на клечката за уши можете да изтъркате наслояванията от замърсяване около копчетата на дистанционното, където парцалчето достъпва по-трудно и е възможно да останат замърсявания. За да може клечката лесно да изтърка и отстрани замърсяването, тя трябва да бъде също потопена в разтвора от вода и спирт. Това ще почисти всички микроби, остатъци от мъртви клетки и други подобни.

След като сте приключили с почистването на дистанционното, можете да подсушите всичко (ако е необходимо, разбира се) със сухия край на парцалчето от микрофибър. Както може би сте забелязали, винаги настояваме да използвате именно тази материя, защото тя се отличава с много добри качества в почистването на различни мебели и стоки от бита.

Това е най-добрият избор за материя, която едновременно да почиства от наслояванията от различни замърсители и същевременно да подсушава добре.

Как да почистим дистанционното на телевизора
4.3 (85.6%) 50 глас[а]

Масивен паркет София