Как да почистим дървените мебели с етерично масло

Ако желаете да си направите у дома собствен препарат за почистване на мебели, знайте, че това е по силите на абсолютно всеки и в действителност не е необходимо да направите кой знае какво. Това, от което се нуждаете, е просто един пулверизатор, който да напълните с вода.

В течността можете да добавите няколко капки етерично масло от чаено дърво, което е известно с почистващите си качества и вашият препарат е готов.

Просто отидете там, където има нужда да се почисти, леко пръснете с пулверизатора, а след това просто подсушете внимателно с кърпа от микрофибър. Разбира се, можете да използвате и друга материя, но микрофибърът ще отстрани всички замърсявания от повърхността много по-добре от която и да било друга материя.

Чаеното дърво от своя страна, има антибактериални и антимикробни качества, което ще убие повечето микроби, полепнали по повърхността на вашите дървени мебели. Това ще направи средата във вашия дом много по-здравословна и безопасна.

Сандаловото дърво, и по-точно етеричното масло от това растение, също притежава признати антимикробни и антибактериални качества. Но не е само това. Макар че чаеното дърво също притежава приятен аромат, сандаловото дърво е едно от най-благоуханните растения въобще. Всъщност то има толкова нежен и приятен мирис, че се използва в производството на парфюми и други козметични средства.

Ако капнете няколко капки етерично масло от сандалово дърво в пулверизатора, можете да почистите дървената мебел, без да я нараните, а след вас ще остане само един изключително нежен и приятен аромат, който ще се задържи за дълго. Ако повтаряте тази процедура редовно, скоро всички дървени мебели ще ухаят все едно са изработени от изключително ценния е рядък вид дърво.

Етеричните масла от чаеното и сандаловото дърво могат могат да се използват и за почистване на дървената настилка на пода. Ароматните масла имат ясно изразени почистващи качества, така че те ще възпрепятстват развитието на микроби по пода.

Разбира се, не е нужно дори да споменаваме, че трябва да сте изключително внимателни всеки път когато почиствате дървени повърхности с влажна кърпа или пулверизатор, защото дървото има свойството да реагира зле на прекомерно овлажняване.

Обърнете внимание, че кърпата трябва да бъде съвсем суха за да можете бързо да попиете всичката влага от пулверизатора, а друга възможност е да напръскате съвсем леко самия парцал и така по-щадящо да почистите повърхността на дървените мебели.

Макар че от двата продукта етеричното масло от чаено дърво има по-добре известни почистващи качества, етеричното масло от сандалово дърво пък го превъзхожда по отношение на аромата. Така че кой от двата продукта ще изберете, това зависи изцяло от вас.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения