Как да почистим (измием) лицето с мед

Знаете ли, че освен при болно гърло и при приготвяне на вкусни палачинки, кифлички и филийки с масло, медът може да намери и куп други приложения в ежедневния живот. Така например много хора обичат да използват меда за разкрасителни процедури, защото той е известен със своите безценни качества. Освен като маска за лице обаче, медът може да се използва и за миене на лицето.

“Че защо да мия лицето си с мед?” – може би ще си кажете. И наистина, на пазара има хиляди продукти, които са създадени специално за тази цел и идеята да използвате мед вместо това сякаш ви връща един век на зад във времето.

Но ето ви една добра причина – медът е 100% натурален и изключително полезен продукт, а вие може би не желаете да поставяте върху кожата си опасни химикали, които да попиват в нея и да се абсорбират в организма ви, както би станало ако използвате някой изкуствено създаден почистващ лосион или сапун за лице.

Медът има силни антибактериални качества и почиства кожата в дълбочина, но без да я изсушава и да ѝ отнема всички онези важни и ценни мазнини, които всички други продукти биха отмили. Едно от най-отличителните качества на меда е, че при дълго ползване той напълно ще елиминира всяко акне, с което иначе можете да се борите с години.

Какъв мед да използваме за миене на лице?

Няма значение какъв, поне доколкото е естествен, истински и натурален. Предпочитайте такъв, който не е бил разтопяван след като се е захаросал.

Как да се мием с мед?

Първото, което трябва да направите е да приберете косата си на зад, защото не е желателно да попада мед по нея. Това ще я направи спластена и лепкава. След това измийте много добре ръцете си с топла вода и сапун. Подсушете ги идеално, а след това нанесете с пръсти върху лицето си тънък слой мед – около 1 или 2 чаени лъжички би трябвало да е напълно достатъчно.

Колко време да го държим на лицето?

Ако разполагате с броени минути можете да го държите по-малко – например 5 минути. Но ако разполагате с повече време, тогава не бързайте да го отмивате. Може да го задържите на лицето си за 20 – 30 минути и дори за 1 час или повече.

Медът няма с какво да навреди на кожата. Ако времето обаче е много горещо, може да започне да се стича и това не е приятно. Във всеки случай, докато медът стои “кротко” на лицето ви, той не е проблем.

Как да измием меда?

След като е стоял достатъчно време на лицето и е свършил своята магия, медът може да се отмие просто с топла вода. Той се отстранява изключително лесно и оставя кожата ви в превъзходно състояние. След отмиване просто подсушете с чиста кърпа.

Как да почистим (измием) лицето с мед
4.3 (86.15%) 52 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет