Как да почистим килима от кучешка урина

Почистването на кучешка урина от килима е лесно и никак не е скъпо. За целта ще се нуждаете само от препарат, който сте си приготвили сами у дома, а ефектът ще ви изненада. Тази рецепта помага дори и в случаите, в които кучешката урина е отдавна изсъхнала, а от нея е останало само белезникаво петно.

Независимо какво е накарало вашето куче да си свърши работата на килима, резултатът е един и същ. А именно неприятна миризма. Най-неприятното от всичко е, че след като веднъж е използвало за тоалетна дадено място, кучето най-често се връща там отново със същата цел, а това прави именно защото миризмата на старата урина го привлича.

Избягвайте да почиствате килима от кучешка урина с продукти, които съдържат амоняк. Причината е, че в самата урина се съдържа амоняк, а това може да накара кучето да се върне отново там. И не забравяйте – кучетата имат стотици пъти по-развито обоняние от всички нас.

Как да почистим?

1-ва стъпка

Ако мястото е все още мокро, първо трябва да попиете. Ако го оставите да изсъхне само, това само ще предизвика размножаването на бактерии, а от там и силна и неприятна миризма. За това първо трябва да вземете няколко салфетки от хартия и с тях да попивате урината. Една след друга те ще попиват все по-малко, а мястото все повече ще изсъхва.

2-ра стъпка

Направете смес от 50% вода и 50% оцет (светъл на цвят). Използвайте пулверизатор за да нанесете оцета на килима. С мека четка или с пръсти втрийте течността в килима за да попие добре. След това попийте отново с помощта на хартиени салфетки докато се отстрани всичката влага. Оцетът е много силен продукт, който ще неутрализира амоняка в урината.

3-та стъпка

След като мястото е вече сухо (или почти сухо), трябва да наръсите обилно със сода за печене. Смесете половин чаша от 3 процентов водороден прекис с една лъжичка препарат за миене на чинии. Използвайте чист детергент за миене на съдове, а не такъв с каустик.

4-та стъпка

Излейте течността, която сте направили, върху содата за печене.

Забележка:

Не използвайте водороден прекис с по-голяма концентрация от 3%, защото това може да повреди килима.

5-та стъпка

След като сте поставили разтвора на килима върху содата за печене, идва ред на това да втриете с пръсти (използвайте гумени ръкавици) или да натъркате с мека четка мястото.

6-та стъпка

След като третираното място изсъхне напълно, бихте могли да почистите всичко много лесно с прахосмукачката. Содата за печене ще абсорбира и последните остатъци от урината и всички миризми без остатък.

Как да почистим килима от кучешка урина
4.3 (85.16%) 62 глас[а]

Магазин за ламинат в София