Как да почистим кутията за сирене в хладилника с лимон

Чекмеджетата в долната част на вашия хладилник са наистина изключително удобни за съхраняване на сирене. Това не бива да ви изненадва като се има предвид, че това е всъщност и тяхното основно предназначение.

Обикновено повечето хора използват въпросните чекмеджета за това, за което са създадени, но доста често възниква един проблем. Повечето хора се оплакват, че ако не се накисват сиренето в достатъчно вода, след продължителна употреба по стените на тази кутия се отлагат наслоявания от мазнини и други вещества, които нормално се съдържат в сиренето.

А както е известно, с времето всички белтъчни храни (една от които е и сиренето) имат склонност да придобият впечатляващо лоша миризма, която може да бъде засенчена единствено може би от морските храни. В случая това се отнася и за сиренето. Така че за да избегнете появата на неприятни аромати, най-добре е да поддържате кутията за сирене чиста.

Много често почистването на тази част от хладилника, макар че на пръв поглед не изглежда много мръсна, се оказва доста трудно. Мазнината сякаш е пропила дълбоко в самата пластмаса на чекмеджето, а миризмата не изчезва дори и след упорито търкане, измиване с гъба и препарат за чинии и с обилна струя гореща вода. Сякаш нищо не помага, а дори и препаратите са безсилни.

За да почистите наистина добре хладилника, и по-точно камерата за сирене, всичко от което се нуждаете е един сочен и голям лимон. Трябва да разрежете цитруса на две половини. След това хванете удобно плода с ръка и с отрязаната страна на лимона започнете да търкате повърхността на кутията за сирене.

Изтъркайте добре цялата вътрешност и ще се уверите как всички остатъци от мазнина, които не могат да се изчистят дори и с препарат, просто изчезват. Сякаш се изпаряват мигновено! Комбинацията от киселини и мазнини, които лимона съдържа, сякаш са способни да се справят с всичко.

Ще откриете също, че кутията за сирене вече не мирише на лошо, сякаш е станало някакво чудо! Ще усещате единствено леката, но не натрапчива миризма на лимон. След като полеете обилно с вода изчистената с лимон камера, вие ще можете отново да сложите сиренето в нея.

Тук пропуснахме да кажем, разбира се, че почистването с лимона се препоръчва да се извърши след като кутията е била преди това измита с препарат и вода. Така лимонът ще има повече сила да се справи с лошите миризми и да бъде по-ефективен.

Този тип почистване си има своите многобройни предимства, като например това, че няма да се налага да си късате гъбичките за миене с безсмислено търкане, а просто ще използвате лимона за тази цел.

Sunrise - подови настилки и интериорни решения