Как да почистим микровълновата с лимон

Поддържането на микровълновата за едни досадно ежедневно рутинно действие, а за други – истинско мъчение. Всичко зависи от това колко често я чистите и до каква степен се е втвърдила и е полепнала мръсотията от вътре.

Съвсем естествено е да ви бъде по-лесно да я почиствате, ако имате навик да го правите редовно – така не само ще отстранявате замърсяванията рутинно, но и те ще са по-пресни и лесни за почистване.

Но стига сме философствали, а направо да минем към въпроса, който ни интересува, а именно как да почистваме микровълновата фурна с лекота. Може би се чудите какъв препарат да изберете и вероятно ви притеснява да не е нещо опасно и твърде токсично – все пак вътре се приготвя храна.

А какво ще кажете, ако ви уверим, че бихте могли напълно да замените препарата за почистване на микровълнова фурна с едно съвсем естествено средство? Ще попитате кое е то? Много просто – говорим за съвсем обикновен лимон.

Вероятно ще се изумите колко лесно ще можете да почистите дори и най-упоритите петна и замърсявания във вашата микровълнова с помощта само на лимон и една купа с вода.

Почистването обаче най-вероятно ще е доста по-различно от това, което може би си представяте. Ето какво трябва да направите: вземете една купа пълна до половината с вода. Нужен ви е и един лимон.

Разрежете киселия цитрусов плод на две равни половини. След това изцедете всяка половина във водата. Останалият лимон не изхвърляте, а го пуснете в купата с вода. След това поставете купата с вода и лимон в микровълновата. Необходимо е да усилите печката на най-високата и силна степен, след което да оставите на, да речем, около 5 минути.

Когато програмата приключи отворете вратата на микровълновата. Най-вероятно ще останете просто изумени и стъписани колко се е разтворила мазнината по стените на камерата с помощта на изпаренията на врялата лимонена вода.

Лимонът сякаш е проникнал като някакво вълшебно средство дори и в най-упоритите замърсявания по стените. Сега вече единственото от което се нуждаете е просто да попиете с лекота замърсяванията от вътре със суха кухненска хартия и без никакви усилия. Ще останете изненадани колко лесно се премахва всичко.

Освен бързата и лесна за постигане чистотата, този мързелив метод предлага и още един бонус – микровълновата ви фурна не само ще има изключително чиста и лишена от петна камера, но и ще се радва на прекрасен цитрусов аромат, защото лимонът ще елиминира всички неприятни миризми от фурната.

Ех, колко би било хубаво, ако само можехме да почистим всяко кътче от домовете си с един толкова лесен и мързелив метод…

Как да почистим микровълновата с лимон
4.3 (86.04%) 53 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com