Как да почистим очилата

Според неотдавнашни проучвания, приблизително 50% от европейците носят очила. Някой ги носят постоянно, други само докато четат, или шофират, или работят на компютъра. Без значение от причината, поради която носите очила, дали е заради късогледство, далекогледство или астигматизъм, най-вероятно сте от хората, които не знаят как да почистват очилата си.

Анкета, която се концентрирала върху това дали хората знаят как да почистват очилата си, показала, че на практика почти 100% от хората правят едни из същи грешки в почистването на очила, без значение дали знаят, че бъркат или не. Всички масово споделяли, че използват в почистването тениска или каквато и да било друга дреха, която в случая им е под ръка.

А как да почистим правилно очилата си? Абсолютно не е задължително да купувате всички продукти, които се предлагат на пазара. В това число влизат и препаратите за почистване на очила. Ние сме далеч от мисълта, че няма други алтернативи в почистването на очилата.

Един доста добър начин е да вземете очилата, да отидете на чешмата и да пуснете топла вода. Капнете на пръста си една капка препарат за почистване и измийте с него стъклата, рамките и силиконовите пластинки, които прикрепят очилата към носа.

Кожата на носа и около ушите се омазнява доста (поне при повечето хора), така че е добре да почистите тези части от очилата внимателно.

Веднъж измити с топла вода и препарат за миене на чинии, трябва да подсушите очилата внимателно, защото иначе има риск някои от металните болтчета и други подобни елементи (ако има такива) да корозират и да повредят очилата.

Подсушаването става най-добре с нежно кръгообразно движение и с помощта на кухненска хартия, тоалетна хартия или памучни тампони или кърпички от онези, с които жените почистват грима си.

За ежедневно рутинно почистване, разбира се, не винаги е нужно да миете очилата с препарат за миене на чинии и да ги плакнете с топла вода. Ако просто сте пипнали стъклото и е останал отпечатък от пръста ви, бихте могли просто да използвате топлия си дъх, с който да запотите леко стъклото, а след това с помощта на хартиена кърпичка да почистите внимателно.

Дори и да сте свикнали да почиствате очилата си само с тениската си, след като един път видите колко искрящо остава стъклото след почистване с кърпичка и колко добра видимост предлага, то тогава няма начин да не започнете да почиствате очилата си по този начин.

Ако пък предпочитате да почиствате стъклата на очилата с кърпичка, използвайте такива от памучни материи, защото попиват най-добре и се постарайте да имате специална такава, която да слагате в калъфчето си с очила, а не да използвате всяка попаднала ви под ръка дреха.

Как да почистим очилата
4.2 (83.93%) 61 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com