Как да почистим петна от бира

Бирата е чудесно питие, особено в горещите летни дни. Кой не би искал да се разхлади с чаша от студената горчива напитка докато наоколо и камъните се пукат от жега? Какво става обаче, когато се случи така, че да разлеем от златната течност някъде около нас?

Как да почистим след себе си? Тук ще откриете различни решения за различни ситуации и ще разберете как най-ефективно да неутрализирате не само петната, но и миризмата от бирата.

Платове и тъкани

Ако излеете бира върху даден плат, например върху рокля, напоете петното обилно със студена вода или накиснете в леген със студена вода за около 30 минути. Можете да изтъркате мястото с препарат за почистване на петна, но направете това преди прането. След това, ако платът позволява, изперете дрехата като добавите малко количество разтвор от белина.

Тапицерия / вариант 1

Ако сте разлели бира върху тапицерията на дивана в хола покрийте мястото със салфетки от хартия. Колкото по-бързо направите това, толкова по-добре. Смесете 1 чаена лъжичка оцет (светъл) с ⅔ чаша спирт. С помощта на чисто и бяло парче плат натъркайте тапицерията с разтвора от спирт и оцет докато петното изчезне. След това изтъркайте със студена вода и подсушете.

Тапицерия / вариант 2

С кухненска или тоалетна хартия попийте колкото е възможно повече от разпиляната бира. Смесете в една купа две чаши студена вода с една чаена лъжичка веро. Изтъркайте петното с помощта на тази течност и с бял чист парцал. Търкайте докато течността се абсорбира. Накрая изчистете с чист парцал със студена вода и подсушете.

Килим

Ако петното от бира е на килима трябва да направите следното: Първо трябва да попиете от разлятата течност колкото е възможно повече. Използвайте кухненска хартия, тоалетна хартия или хартиени салфетки.

След като сте попили възможно хай-много от бирата е време да почистите. Използвайте чиста топла вода или за по-добър ефект смесете две чаши топла вода с една лъжичка оцет (трябва да е светъл) и една лъжичка препарат за ръчно миене на чинии.

Без значение коя от двете възможности сте избрали, чистата топла вода или топлата вода с препарат за миене на чинии, трябва да имате две кърпички – една, с която да нанасяте от течността върху килима и една суха, с която да попивате след това. Ако сте избрали да почистите от килима петното от бира с помощта на разтвор с веро и оцет, то тогава ще трябва за финал да изплакнете със студена вода.

Тези решения са много ефикасни в отстраняването на петна от бира и разбира се на нейната миризма. Желателно е само едно – третирайте петното колкото е възможно по-бързо.

Как да почистим петна от бира
4.2 (84.29%) 42 глас[а]

Магазин за ламинат в София