Как да почистим петна от чай

Ако обичате да пиете чай и редовно си приготвяте от полезната билкова топла напитка, значи няма как да не знаете колко много замърсява тя чашите, в които се поднася и съдовете, в които се приготвя. И като казваме, че замърсява, не ни разбирайте погрешно.

Тук в никакъв случай не става въпрос за някакво вредно или по какъвто и да е начин опасно за здравето замърсяване, а просто за обикновени петната, които почти всеки (да не кажем всеки) чай оставя след себе си.

Ако например имате любим чайник, в който редовно си варите от билковата напитка или пък любима порцеланова чаша, в която го сипвате, то няма как да не сте забелязали тъмните и доста упорити кръгове, които сякаш не могат да се изтъркат по никакъв начин.

Опитвате се да ги премахнете с топла вода, после със студена; пробвате с повече препарат, а след това и с по-малко; търкате с гъбата, а после и с пръсти, но не става и не става. Колкото и да се опитвате – няма резултат. Боята си стои там невъзмутима и не помръдва.

За да изчистите добре боядисан от чай чайник не е нужно много. Просто изцедете около 30 милилитра пресен лимонов сок. След това добавете към лимона две чаши с чешмяна вода. Поставете течността на котлона, включете го и изчакайте да заври.

След като поври за броени минутки трябва да спрете котлона, да отстраните чайника от огъня и изчакайте да се охлади. След това излейте водата от чайника и го изплакнете обилно няколко пъти с вода. Сега когато го погледнете вътре какво виждате? Не е ли отново напълно чист? Все едно току що сте го купили от магазина!

Силата на лимона обаче не стига само до тук. Можете да използвате сока на киселия цитрусов плод и за да почистите силно замърсени и оцветени чаши от чай и дори от кафе. Не е нужно да се прави много. Само трябва да напоите една малка гъбичка за миене със сока от един прясно изцеден лимон и да потъркате за кратко чашата.

Съвсем скоро тя ще е блестящо чиста и ще изглежда все едно никога не е имало нищо в нея. А чашите за кафе, които са се цапали в продължение на години? И тях можете да почистите с помощта на лимона.

Интересно е, че можете да премахнете дори и петна, които стоят там с години и които сте били уверени, че никога няма да можете да отстраните. Така че ако има нещо за чистене – обърнете се към лимоните. Те са полезни не само за здравето, но и за естетиката във вашата кухня!

Как да почистим петна от чай
4.4 (87.8%) 59 глас[а]

Ламинат и ламиниран паркет