Как да почистим прозорците и стъклените повърхности с домашно приготвен препарат

Мислили ли сте си някога колко би било хубаво, ако можехте да си приготвите сами у дома препарат за почистване на прозорци? Това ще ви спести много излишни разходи от силни химически препарати с незнайно съдържание, а ефектът ще е не по-малко добър.

Създаването на домашен препарат за почистване на прозорци е не само е възможно, но е всъщност едно изключително лесно за осъществяване дело, което ще ви отнеме само няколко минути, а резултатът след почистване ще бъде възхитителен.

За да приготвите идеалния почистващ препарат в домашна обстановка не се нуждаете от много. Достатъчна е една кофичка. Нека не е твърде голяма или малка. Средна по големина кофа ще свърши идеална работа за целта.

След като сте я избрали идва ред да я напълнете с вода до около ⅔, но оставете задължително свободно място за другите съставки. Първо трябва да добавите 2 чаши спирт. Това е основната съставка в препарата за почистване.

След спирта следва половин чаша оцет (трябва да е светъл на цвят). Прибавете и половин лъжичка от препарата си за миене на чинии. След като всичко се е разбъркало добре, можете да завършите, като прибавите и 15 капки етерично масло от лимон, портокал или друг цитрусов плод и разбъркайте още веднъж.

Етеричното масло ще помогне в почистването и ще създаде много приятен натурален аромат, който ще се задържи дълго след почистването.

След като вече сте приготвили препарата за почистване на прозорци, можете да сипете от течността в един пулверизатор и да започнете с почистването от там, от където ви се струва най-удобно. След напръскване с пулверизатора, избърсвайте с парцал от микрофибър, а след това старателно подсушавайте.

Подсушаването ще ви спести грижи с появата на петна по прозорците скоро след това. Просто не бива да оставяте нищо да се стича. Старите вестници вършат много добра работа в подсушаването на течността от прозорците.

Ако ви остане препарат след като сте приключили с прозорците, бихте могли да продължите и с огледалата. Ефектът върху тях също ще е много добър.

За почистване на всякакви стъклени повърхности у дома пък можете да използвате следната комбинация. Смесете една чаша с вода и една чаша оцет. Прибавете към тази смес десет капки етерично масло от лимон.

Получената течност можете да поставите в пулверизатор и да почистите всички стъклени предмети във вашите домове. Това върши отлична работа за огледала, стъклени масички и рафтове стъклени вратички на шкафчета и много други. Цитрусовото етерично масло не само почиства и убива микробите, но и допринася с перфектен аромат на свежи плодове у дома.

Екзотичен паркет от Sunrise-bg.com