Как да почистим протектор за дисплей

Нека преди да изпадаме в подробности за това как се чисти протектор за дисплей да кажем няколко думи за това какво представлява той. Протекторът за дисплей представлява един изключително тънък и фин пластичен филм, който се прилепя плътно към дисплея на смартфони, таблети, компютри, лаптопи и други високо технологични устройства от този сорт.

Въпреки, че тези протектори успешно и ефективно защитават екрана на тези технологични устройства от издрасквания и други подобни механични повреди, лепящата страна на протектора може да прилепи косъмчета и други дребни замърсяващи частици, като например мъхчета и влакна, към дисплея на устройството.

Макар и дразнещо за очите, наличието на мъхчета, влакна и косъмчета не означава, че трябва да премахнете протектора и да го изхвърлите на боклука, а после да ходите по магазините за да търсите и купувате нов, който скоро ще бъде сполетян от същата съдба (най-вероятно).

Всъщност почистването е един наистина изключително прост проблем, който може да бъде решен за съвсем кратко време с обикновено почистване.

Как да почистим протектор за дисплей – кратки инструкции:

  1. Отлепяне

Първото нещо, което трябва да направите е да отлепите протектора от дисплея на вашето високо технологично устройство.

  1. Миене на ръцете

Втората стъпка след отлепянето на протектора е внимателно и старателно да измиете ръцете си със сапун. Не използвайте миещи продукти, които съдържат твърде силни и способни да увреждат химикали.

  1. Протектора – миене

След като сте измили ръцете добре поставете протектора за дисплей под обилна струя течаща вода на чешмата. Оставете лепящата страна да се изплакне много добре.

  1. Насапунисайте протектора

След като сте намокрили протектора с вода, идва ред на това да го измиете с обикновена сапунена вода. Изплакнете с обилна струя вода и повторете същата процедура. Може да се наложи да повторите няколко измивания със сапун и вода, защото понякога замърсяванията и налепите са доста упорити и отказват да се отмият. За финал задръжте протектора по-дълго под течащата вода за едно последно измиване.

  1. Изсушаването на протектора

След като всичко вече е приключило идва ред на това да изсушите защитния филм. Поставете го пред вентилатор или пред струята на сешоар, но нека струята е не много топла, а по-скоро хладна. Не правете това в помещения, в които има голямо запрашаване, защото има вероятност някоя и друга частица мъхче или влакно да се залепи на протектора още преди да е дошло време да го поставите отново на монитора на вашето високо технологично устройство.

Не беше сложно нали? А сега просто поставете сухото и чисто устройство върху дисплея.

Как да почистим протектор за дисплей
4.3 (85.71%) 42 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com