Как да почистим смартфон

Според научни изследвания посветени на това, кое е най-мръсното място в нашите домове, учените са достигнали до извода, че мобилният телефон е не само едно от най-замърсените с вредни микроби предмети в къщи, но едно от най-мръсните неща изобщо.

С него могат да се сравнят дръжките на вратите по обществените институции, рамките за хващане в автобусите на градския транспорт и метрото, парите и други подобни. Доказано е, че върху телефоните ни живее цяла една всеена от същества, които само чакат удобен момент, за да бъдат погълнати.

С някои от тях се справяме и от само себе си без дори да усетим, но други могат да предизвикат стомашно чревни проблеми и други подобни състояния. Всичко това съвсем логично ни тласка към мисълта, че е важно телефона да се почиства старателно и детайлно.

Какво ни е нужно за почистването?

На първо място ви трябва замърсен телефон, но ви най-вероятно си имате такъв, така че преминаваме нататък. Вземете парче плат, най-добре микрофибър. Сложете в една купичка малко вода и добавете малко препарат за миене на съдове.

Препаратът за съдове ще унищожи основната част от бактериите по повърхността, а платът микрофибър ще отстрани почти всичко останало и така вие ще имате един много по-безопасен за здравето телефон.

За обикновените зацапвания, като например следи от пръсти, не е нужно нищо специално. Бихте могли да използвате дори собствения си дъх, както например правят повечето хора при почистването на очилата си (слънчеви или диоптрични, няма значение).

Ако обаче замърсяването е от някаква лепкава консистенция, например някакъв конфитюр, допрели сте телефона до мед или нещо друго сладко, което потенциални би могло да нанесе някаква щета върху него, можете да потопите в течността от вода и препарат за чинии част от микрофибърното парче плат, след което да го изцедите и много внимателно да почистите изцапаното място. След това подсушете със суха част от плата.

Забележете, че е изключително важно да не попада дори и капчица течност във вътрешността на телефона. Този тип устройства в по-голямата си част са изключително чувствителни към влага и не реагират добре на намокряне.

Има ли алтернативни възможности освен тази, която препоръчва да почистваме с вода и препарат за миене на чинии?

За почистване на мобилни телефони и смартфони бихте могли също да използвате и влажни почистващи кърпички за лице и за ръце. След като го почистите старателно можете да подсушите идеално неговата повърхност с кухненска хартия, която е мека и нежна и попива изключително добре.

Тя ще отстрани напълно всички следи от пръстови отпечатъци и ще полира устройството до съвършенство, придавайки му вид сякаш е свален от витрината на магазина за техника току що.

Масивен паркет София