Как да почистим стаята за гости, когато очакваме посетители

Ако очаквате скоро да ви гостуват приятели, които се предполага, че ще останат да спят у вас за една или пък за повече вечери, най-вероятно сте малко притеснени от това, че стаята може да е малко мръсна и това да създаде неприятно впечатление у вашите посетители.

На практика това не е толкова страшно, колкото си мислите. Когато хората пристигнат у вас, те ще бъдат завладени главно от емоции от това, че например не са ви виждали скоро и по-вероятно ще ги интересува дали се чувстват удобно у вас.

Всъщност, хората се тревожат за чистотата преди да им дойдат гости много повече, от колкото който и да е гост би обърнал внимание. Е, разбира се, ако очаквате някоя вманиачена домакиня, която чисти с прахосмукачката сутрин, обед и вечер, може и да обърне повече внимание, но като цяло хората не са толкова критични. Запомнете едно – никой не очаква от вас да бъдете съвършени.

Как да почистим дома си?

На първо място чистете това, което гостите ви ще видят. Никой няма да се качи на стол, за да провери дали сте избърсали праха върху гардероба, нито ще легне да пълзи под леглото, за да провери колко прах има от долу. Не е нужно да почиствате основно всяко кътче и всяко шкафче в стаята. Гостите ви няма да тършуват като мишки на всякъде. Те просто ще искат място, където да си починат и да поспят.

За да бъде всичко перфектно, просто им пригответе леглото, в което ще спят и се погрижете то наистина да ухае на чисто. Това е най-важното при посрещане на гости. Погрижете се също така да бъде чисто в тоалетната. Все пак не бива посетителите ви да се стискат, защото ги е гнус да посетят вашата баня, нали?

Използвайте някои малки, но доста важни трикове. Погрижете се всичко, което е на нивото на очите на вашите гости да е чисто. Хората няма да застанат с главата на долу и да надничат на всякъде. Възползвайте се от това и го обърнете във ваша полза. Запомнете – важно е всичко на нивото на очите да е наред!

Погрижете се за огледалата. Всеки има навика да се застоява пред огледалото и това е една от ключовите точки, на които да обърнете внимание. Нека по огледалата няма петна и грозни замърсявания, например отпечатъци от пръсти.

Имайте също така предвид, че чистотата не е само това, което се вижда. Тя е цялостно усещане и се възприема от всички сетива, особено от обонянието. Ако в стаята ви за гости ухае на чисто, това няма как да не бъде във ваша полза.

Самият факт, че ухае на парфюм или на лавандула или на нещо друго подобно ще им повлияе много добре. Все пак избягвайте силните миризми. Някой хора се изнервят от тях. Ако използвате това бъдете деликатни. И още нещо – проветрете добре стаята. Нищо не ухае по-приятно от свежия въздух наситен с кислород.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com