Как да почистим стъклени врати и прозорци от драскотини и наранявания

Чистенето на стъклени врати и прозорци винаги е било доста трудно, особено ако по стъклената повърхност има някакви натрупвания (например, ако е стъклото на душ кабината в банята) или пък, ако има някакви абразивни следи, издрасквания и други подобни нарушения на целостта на стъкления материал.

За повечето хора дори и най-лекото нараняване на повърхността на стъкления материал е знак, че трябва да се смени стъклото, тъй като считат, че това е непоправима щета, която няма как иначе да бъде коригирана. Дали обаче това наистина е така или има надежда за поправка?

Добрата новина е, че можете да почистите дори и драскотините и леките наранявания с полиращо колело и мек абразив, така че стъклената повърхност отново да придобия блясък и лъскавина, а нараняванията да изчезнат.

Е, разбира се ако става въпрос за сериозно пропукване в по-голяма дълбочина няма как да очаквате просто да се изпари и да изчезне, но все пак при малки драскотини и охлузвания на стъклената повърхност това решение е доста добро.

Производителите на прозоръчна дограма масово препоръчват да се доверите на производителите на препарати и при необходимост от това да не се колебаете да използвате някой от съществуващите на пазара марки абразивни почистващи средства, които могат да ви бъдат изключително полезни и да свършат истински чудеса, когато става въпрос за най-трудните петна по повърхността на стъклото. Ако не сте използвали подобно средство до сега, то винаги си има първи път.

Ето какво да направите при случай на нужда от ползването на подобен сорт препарат. Нанесете мек абразив без значение от марката върху тъканта на мек парцал и търкайте известно време. Тези продукти обикновено са качествени и са доста проучвани и тествани, така че са изработени по начин, който предпазва и няма да надраска стъклото.

Въпреки това, професионалистите съветват да започнете на една съвсем малка и незначителна площ от стъклото, като това е само опит, с който да се уверите, че препарата няма да нанесе поражения върху стъкления материал.

Ако считате, че за вас ще представлява трудност да полирате повърхността на стъклото или пък няма как да свършите работата на ръка тъй като става въпрос за по-голяма площ. Тогава е необходимо да използвате бормашина и малко полиращо колело монтирано към нея (подобни колела могат да се открият в специализираните магазини за домашни потреби и различни домакински приспособления).

Можете да използвате подобен метод на стъклени душ врати във вашата баня например. Това е евтино решение, което да ви спести големи разходи по подмяната на цял прозорец или стъклена врата.

Ламинат и ламиниран паркет