Как да почистим таблет

Таблетите са чудесно техническо приспособление нещо средно между компютър и смартфон. За разлика от традиционните компютри обаче, при таблетите се работи чрез докосване на дисплея – така наречения тъч скрийн.

Подобно на смартфоните, работата с таблет неимоверно създава замърсяване. Самият факт, че се работи с пръсти и дисплеят постоянно се пипа, води до грозни пръстови отпечатъци и други следи, които създават усещането за ниска хигиена.

За разлика от мобилните телефони, таблетите са сравнително по-чисти поне, доколкото повечето хора ги ползват основно у дома и по-рядко ги изнасят на вън. До тук добре, но това не означава, че са съвсем чисти. Нека видим как да почистим таблета у дома и какво е нужно за да го поддържаме на ежедневна база.

За почистването на един таблет не е нужно нищо специално. Това, което ви трябва, е парче плат (както и друг път сме споменавали – най-добре да изберете микрофибър), памучни тампони (като онези, които жените използват за почистване на грим), както и малко вода.

Първо вземете парчето микрофибър. Навлажнете едното ъгълче и го притиснете към обратната страна на дланта си, за да отстраните всички излишни следи от вода. Запомнете – платът трябва да е леко навлажнен, а не мокър!

След това с внимателни еднопосочни движения почистете повърхността на таблета като използвате движение с формата на S, но почиствате старателно от край до край сякаш чистите редове и когато стигнете до края на дисплея преминавате на долния ред.

Ако има втвърдени замърсявания по дисплея, препоръчително е да ги отстраните с внимателни кръгови движения, но бе за оказвате натиск.

След като почистите повърхността на таблета, трябва да подсушите внимателно със сухия край на парцалчето.

Помнете, че дисплея на таблетите има специално антистатично покритие, което същевременно има и функцията да се справя с отблясъците, така че да не ви пречи и да не изморява очите ви по време на работа, така че водата е единствената течност, която можете да използвате при почистването им.

Запомнете също така, че не бива никога да пръскате течност директно към таблета, за да не го повредите. Това би могло да му се отрази фатално.

Допълнително

Ако не разполагате с парцал от микрофибър, бихте могли да използвате за почистването на своя таблет кухненска хартия. Тя е изключително деликатна и ще помогне да излъскате до блясък повърхността на таблета, без да остане върху неговия дисплей дори и петънце.

Ако по някаква причина не желаете да използвате вода, но искате да почистите своя таблет добре, много специалисти съветват да използвате обикновени бебешки влажни кърпички. Това е една чудесна алтернатива на мократа кърпа от микрофибър и също не бива да се подценява като възможност.

Как да почистим таблет
4.2 (84.91%) 53 глас[а]

Интериорни решения Sunrise