Как да почистим хладилника

Повечето хора обикновено не отделят достатъчно време за почистване на своите хладилници. По една или друга причина, те винаги биват пренебрегнати, а приоритетите се насочват към нещо друго, което на момента изглежда по-наложително.

Според специалистите, една от причините да чистим хладилниците си рядко е това, че те работят 365 дни в годината и 24 часа в денонощието без прекъсване. На практика нещата в тях се подменят по етапно. Една храна привършва, друга е преполовена, а трета още дори не е докосната. Това прави хладилниците винаги натоварени, винаги нужни и почти никога не идва време за почистване.

Ако и вашият хладилник спада към всичко, което описахме до сега, то значи несъмнено е дошъл момента да го хигиенизирате. Защото ако чакате удобен момент, в натовареното ежедневие на вашия хладилник такъв няма да се появи.

Нека започнем с външните части на хладилника. Тях трябва да почиствате, ако не ежедневно, то поне веднъж в седмицата. Почистването може да се извършва гъбичка или парцал, които задължително трябва да са чисти.

Като почистващо средство можете да използвате препарат за миене на чинии. Той ще отстрани замърсяванията, ще направи хладилника по-бял и блестящ и същевременно ще допринесе за усещането за свежест в кухнята с приятния си аромат (повечето такива препарати, знаете, ухаят на цветя или на цитрусови плодове).

За вътрешността, където съхранявате хранителните си продукти, не използвайте същия парцал или гъбичка, а вземете други. Там трябва да сте още по-внимателни за чистотата. Въпреки това, можете да използвате същите средства, а именно вода и препарат за миене на чинии.

Изчистете внимателно не само стените, но обърнете специално внимание на етажерките. Ако има възможност извадете някой от етажерките, например тези, които са на вратата и ги измийте добре. Това се отнася особено за поставките за яйца.

Те са лесни за отстраняване, защото е предвидено, че изискват повече хигиена и по-добра поддръжка. Тях бихте могли да ги миете на чешмата с гъбичка, препарат за миене на съдове и топла вода. Когато сте приключили с почистването задължително обърнете внимание на подсушаването. Не оставайте влага. Използвайте кухненска хартия за да я отстраните.

За финал искаме също така да ви подсетим и за фризера. Него също трябва да го поддържате, защото той често става източник на неприятни миризми, особено ако в него се съхранява сурово месо.

И не забравяйте да избършете горната част на хладилника. Именно тя е тази, която остава в страни от вашите погледи, особено при по-високите модели хладилници, и не се поддържа достатъчно, превръщайки се в едно от най-прашните места в кухнята.

Интериорни решения Sunrise