Как да премахна петна от кисело мляко

Всеки обича киселото мляко. А и как иначе – то е толкова полезно, че славата му се е разнесла на всички континенти и всеки знае, че в България се произвежда най-доброто. Но нека не се отклоняваме в самохвалство, а да се фокусираме върху належащия проблем, а именно – как да почистим петно от кисело мляко.

Стъпка 1-ва

Започнете с премахване на замърсяването с лъжица, за да спре да попива все повече в дрехата ви. За постигане на най-добри резултати при почистване на петна от кисело мляко, запомнете, че трябва да обработите мястото възможно най-бързо. Поставете дрехата с петното в леген със студена вода за около 5 – 10 минути.

Стъпка 2-ра

Ако петното остане и след накисването, натъркайте малко препарат в замърсеното място и оставете дрехата отново да се кисне във вода със стайна температура в продължение на 1/2 час. Разтривайте петното между пръстите си на всеки 3-5 минути за по няколко секунди за да улесните премахването.

Стъпка 3-та

Поставете малко препарат за почистване на петна, без значение какъв. Стига само материята да го позволява. Оставете да стои с препарата около 7 – 10 минути.

Стъпка 4-та

Повторете, ако е необходимо разбира се, всяка една от изброените до момента стъпки и го правете докато петното не се почисти напълно.

Стъпка 5-та

Изперете дрехата окончателно и я оставете да съхне на простира, като следите от време на време дали няма петното да се появи отново. Има случаи, при които киселото мляко избива отново, сякаш от нищото, дори и след като е почистено много добре.

Това разбира се, няма как да стане на всяка материя. Аз лично визирам случай с килим, който месеци след замърсяването отново и отново потъмняваше на конкретното място, а петното трябваше да се третира десетки пъти докато се почисти напълно. И все пак петното изчезна.

Как да действаме, ако петното е старо?

Ако петното е старо на първо време прескочете първата стъпка. Най-вероятно е е останало нищо, което да се отстранява с лъжица. на второ място отделете по-дълго време за киснене в легена.

Можете да добавите още около 30 минути, което автоматично прибавя и двойно повече време, в което да натърквате зацапаното с кисело мляко място. Това със сигурност няма да навреди на тъканта, а резултатът най-вероятно ще е много добър.

Как да премахна петна от кисело мляко
4.3 (85.63%) 32 глас[а]

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com