Как да рециклираме старите парченца от сапун

Най-вероятно във всеки дом може да се открие голямо разнообразие от малки парченца сапун, които се трупат едно след друго и които всеки избягва когато отиде да си мие ръцете. Защо ли? Ами много просто – те са малки, грозни, неудобни и трудно се използват по предназначение.

Вместо обаче да ги изхвърляте, ние можем да ви разкрием как да ги превърнете в един нов и много удобен за ползване сапун само с няколко лесни стъпки.

За целта просто трябва да имате парченца стар сапун, чашка или друг удобен съд от стиропор (или друга материя, която може да се ползва без проблем в микровълнова фурна), микровълнова, нож за рязане и подложка, на която да нарежете получилия се сапун.

Вземете всички парченца от сапун и ги поставете на едно място, независимо колко изглеждат грозни, малки и безформени. Натрошете ги, ако е възможно на още по-малки парченца. Ако не могат да се натрошат можете да ги нароните и нарежете с помощта на нож за масло. След това ги поставете в чашка от стиропор или картон или друг съд с удобна форма и от подходяща материя.

Когато сте ги подготвили в съответната чашка, залейте парченцата с вода от чешмата. Сипете толкова, че да ги покрие. Сложете чашката с вода и сапун в микровълновата, а под чашката поставете една салфетка, защото е възможно да излезе сапун от чашката по време на претоплянето.

Пуснете микровълновата на кратка програма, например на 30 секунди. Изключително важно е да наблюдавате всичко много внимателно и да изключите микровълновата ако усетите, че течността в чашката започва да кипи и да се надига на горе!

Имайте предвид, че ако използвате по-широк съд, като чинийка например, сапунът ще е готов дори още по-бързо.

След като сте видели водата да се надига и сте изключили микровълновата, извадете чашката и я оставете някъде наоколо. В това време можете да вземете някакъв предмет, с който да натиснете леко от горе новополученя сапун, за да се сгъсти малко.

Между временно, ако преди подготовката ви се е сторило, че сапунът няма аромат, бихте могли да използвате няколко капки етерично масло по ваш вкус, които да добавите в съда. След топлинната обработка новият сапун ще ухае чудесно.

Ако новополученото сапунче е твърде голям, можете да вземете нож и да го разделите на половина по удобен за вас начин. Не изключвайте идеята и да използвате някаква специална формичка, макар че в този случай целта е просто да спестите излишните разходи за сапун като оползотворите стария. И все пак добрият външен вид и аромат винаги са добре дошли.

Как да рециклираме старите парченца от сапун
4.1 (81.9%) 42 глас[а]

Sunrise-bg.com - Ламинат и паркет