Как да се избавим от пърхота с етерично масло

Може би сте чували за изключителната сила на етеричните масла. Всъщност, би било много добре ако имате няколко вида в своя дом, дори и ако не изпитвате никаква нужда от тях към момента. Те намират приложение във всички сфери на домакинството – пране, почистване, ароматизиране и други, та чак като се стигне до грижите за здравето.

Всъщност етеричното масло от чаено дърво се прави от вид австралийско чаено дърво, което е добре познато сред аборигените на червения континент от незапомнени времена. Още през древността те знаели за лечебните свойства на чаеното дърво и го използвали доста в тяхната традиционна медицина.

Те правели паста от настъргани листа от чаеното дърво, а пастата слагали върху рани, порязвания, изгаряния или ухапвания. Аборигените дори дъвчели млади листа на чаено дърво за да лекуват главоболие, което само показва колко много са неговите качества. Те използвали чаеното дърво дори за възпалено гърло и други подобни проблеми.

Ако имате проблеми с пърхот (нещо толкова често срещано при много хора), добавете към вашия любим шампоан, който обикновено използвате в ежедневието, между 10 и 20 капки натурално етерично масло от чаено дърво.

Капнете капките директно в шишенцето с вашия шампоан, а след това го разбъркайте много добре за да се смеси с препарата за миене на коса. Когато се къпете насапунисайте главата си обилно с шампоана, който сте подхранили с маслото, а после оставете да подейства в продължение на около 1 минута. След това идва измиването.

Изплакнете обилно с вода докато почувствате косата съвсем чиста. Освен с пърхота, етеричното масло може да реши и много други ваши проблеми. Твърди се че няколко капки етерично масло от чаено дърво втрити в скалпа помагат да се “отключат” така наречените “блокирани” фоликули на косата, което ще я направи по-пищна, буйна и гъста.

Не по-различно е и ако имате много суха или пък твърде мазна коса. По същия начин се капват няколко капки от етеричното масло на скалпа, а след това се масажира внимателно с кръгови движения за да попие добре. Можете да го направите и преди лягане, а след като се наспите да измиете косата на сутринта – ефектът върху скалпа ще е невероятен, а кожата на главата ще се почувства подхранена и освежена.

Етеричното масло от чаено дърво ще направи вашата коса много по- силна здрава и устойчива, от колкото можете да си представите. То ще я стимулира да расте по-добре от всякога. Разбира се, трябва да се прилага с мярка за да не се прекалява, както и с всичко останало.

Как да се избавим от пърхота с етерично масло
4.2 (84.19%) 43 глас[а]

Sunrise - подови настилки и интериорни решения