Как да се отървем от мравките с изцяло натурални средства

Навъдили са се мравки у вас? Колко досадно и неприятно. За съжаление, това е проблем, който много хора имат у дома си. Особено сериозен е проблемът при тези хора, които живеят в къща с двор или пък на някой от ниските етажи в жилищните блокове.

Обикновено мравките се появяват в края на март и обикалят чак до есента. Но все пак има изход. Знаете ли, че е напълно възможно да се отървете от досадните мравки без да се налага да ходите дори до магазина и да купувате токсични препарати?

Всъщност можете да решите този проблем с изцяло натурални и естествени средства, които всеки си има под ръка у дома.

Какво ще бъде необходимо да се набави за борбата с мравките?

  • Сода за печене (сода бикарбонат);
  • Пудра захар;
  • Капачки, на които да се постави стръвта (това не е задължително, но ще ви е по-удобно);
  • Лъжица;

Първа стъпка.

Комбинирайте една част сода за печене с една част пудра захар. Нека бъдат в равно количество. Използвайте ¾ чаена лъжица от всяка от двете съставки. Смесете ги върху капачка от буркан и разбъркайте добре сместа с лъжичката.

Мравките не могат да различат пудрата захар от содата за печене, защото двата продукта са с една и съща консистенция и са се смесили добре. Захарта ги привлича неустоимо, защото мравките са прочути с любовта си към всичко сладко, а содата ги убива мигновено. Тя реагира с киселините в храносмилателната им система и ги унищожава изключително бързо.

Втора стъпка.

Изберете стратегически места във вашия дом и наслагайте там стръвта. Изчакайте содата да си свърши работата. Изберете места, където мравките често се появяват.

Забележете, че трябва да направите това с няколко капачки и да ги поставите на различни атрактивни за мравките места. Тези буболечки не са безкрайно много и след няколко дни ще забележите, че са започнали драматично да намаляват. Комбинирайте този метод за борба с мравките с промяна на хигиенните си навици.

Престанете да оставяте храна просто така на шкафа или на масата, а прибирайте всичко по местата си. Важно е също да почистите следите на мравките, защото те, както може би сте чували, използват химически сигнали, за да се ориентират.

Ето защо те обикновено следват точно определен маршрут. Изчистете всичко с оцет и така ще ги объркате още повече, защото ще премахнете това, което ги ориентира. Ако пък намерите мястото, от кото се появяват бъдете по-решителни – направо сложете боракс, който ще ги унищожи много бързо.Всичко това ще ви отърве от мравките напълно или в най-лошия случай ще ги намали драстично.

Екзотичен паркет от Sunrise-bg.com