Как да се отървем от хлебарките с домашни средства

Хлебарките са една от най-противните и неприятни твари, които бродят по иначе красивата ни планета. Те са изключително нахални и безочливи създания, които, макар че изпитват панически страх от хора, могат да се появят във всяка точка на домовете ни.

А за заразите, които разпространяват, дори не е нужно да споменаваме. По аптеките и магазините се продават какви ли не продукти, но истината че, че в почти всеки дом има куп съставки, с които можем да прогоним хлебарките, а ние дори не подозираме за това. нека видим някои от най-известните от тях:

Дафинови листа

Много хора използват дафиновите листа за да овкусяват и ароматизират гозбите си. Ако понакъсате и намачкате тези листа, техните етерични масла ще започнат да отделят много силен и остър аромат. приятен за хората, този аромат е много противен за хлебарките.

Ако в ъгълчетата на всяка стая сложите по малко от тези листа, хлебарките ще искат по-бързо да избягат от там. Тази миризма няма да ги убие, но със сигурност ще и остави неприятен спомен и те няма да желаят да се върнат повече там.

Сода за печене и пудра захар

Поставете в капачки от буркан малко смес от равни части пудра захар и сода за печене. Оставете капачките на места, където често виждате хлебарки. Скоро ще започнете да откривате мъртви хлебарки. Захарта ще ги привлече много силно, а след като хапнат от сместа, содата ще реагира с киселините в храносмилателната им система и ще ги убие.

Боракс

Най-високите рафтове на вашите шкафове са потенциално скривалище за хлебарки. Ако поставите на тези места малко боракс, хлебарките ще ядат от него и ще се отровят. Те няма да умрат веднага. Преди това ще се приберат в скривалището си, където ще умрат по-късно.

Други хлебарки ще изядат отровените и така ще им нанесете голям удар на популацията в съответното гнездо. Не забравяйте обаче, че трябва да държите боракса далеч от деца и домашни любимци.

Чесън, лук и лют пипер

Вземете един съд и сипете в него един литър вода. Добавете вътре една скилидка чесън, една лъжичка лют червен пипер и една лъжичка лучена паста. Намачкайте и разбъркайте всичко добре.

След това оставете за около час да се получи насищане на водата със съставките, които сте добавили. Добавете една лъжичка течен сапун. Сложете в малки капачки от тази смес на различни места в дома, а след това се насладете на това, как тези гадни създания избягват вашия дом.

И не забравяйте – всички средства могат да ви помогнат изключително много ако обаче поддържате жилището си чисто и не оставяте храна на открити места.

Обзавеждане, паркет и интериор