Как да се справим с есенните листа в двора

Есенните листа са много красиви, когато започват да падат подобно на валеж от огромни червени, златни и кафяви снежинки. Всичко е чудесно докато не започнат да затрупват градината ви и да ви създават ежедневна работа.

Научете различни методи за справяне с годишния проблема с есенни листа. Тук са събрани различни начини и идеи на хора, които са търсили и са намерили лесно решение, което може да ви бъде много полезно. Следващите редове са посветени именно на тези от вас, които искат да се справят с есенния проблем със замах, без да губят ценно време в почистване.

Най-вероятно когато сте били дете много сте обичали да събирате и да си играете с купчините есенни листа. С времето обаче човек пораства и като цяло не разполага с толкова много време, а в не малко случаи не разполага и с особено желание, да се ангажира със събирането на листа в моментите, които може да прекара с приятели и семейство, да се разходи или просто да свърши нещо, което му е по-важно в момента.

Оказва се, че бихте могли да спестите доста време и труд само с няколко лесни стъпки. Отделете само няколко минути, за да прочетете следните съвети и ще си спестите часове работа в двора тази есен.

Минете по моравата с косачката

Ако имате голям двор и много дървета в него, може би есента не сте особено щастливи от купчините листа. За да си помогнете, можете да минете с косачката през сухите листа и ще видите колко хубава работа ще ви свърши.

Косачката ще нареже листата на миниатюрни парченца, които не само че няма да се забелязват повече, но и прекрасно ще наторят градината ви. Така освен чист двор, ще имате и богата и подхранена по естествен път почва.

Ситно нарязаните сухи листа ще се разпилеят върху моравата като през зимата, ако са в по-голямо количество, ще поддържат почвата по-топла, по-влажна и бавно ще се разграждат до следващата пролет. Когато на следващата година започне да расте новата пролетна трева, тя ще бъде по-жизнена и добре подхранена. Този процес е известен като мулчиране и се прилага в селското стопанство.

Изберете правилното гребло

За да бъдете по-ефективни с греблото, не купувайте първото, което ви се изпречи на пътя. Разгледайте внимателно какво се предлага в търговската мрежа и купете нещо по-голямо, тоест гребло, което да покрива по-голяма площ. Малкото гребло ще ви държи часове наред в градината и няма да ви зарадва с кой знае какви резултати.

Използвайте метла за издухване на листа

Вместо да си играете да събирате листата, метлата за издухване на листа ще ви помогне да ги насочите към желаното от вас място, например голяма брезентова покривка в двора, на която да ги съберете на куп и след това да ги изхвърлите. Предимството на тези устройства, които доста наподобяват прахосмукачки, е че можете да почистите дори и в лехата с цветя без да им навредите.

Ламинат и ламиниран паркет