Как да се справим с лошата миризма в обувките

Когато обувките ви миришат лошо, това се предава постепенно на цялото помещение, в което ги държите, дори и да са затворени в специален шкаф. Независимо дали това е шкафът в коридора, или пък дрешникът, който сте си спретнали в бившия килер, или спалнята или което и да било друго място, миризмата винаги е нежелана.

Факт е, че миризмата на обувки не е сред предпочитаните и определено не е любима на никой, така че нека да видим как можем да решим този проблем с домашни средства.

Обикновено се сещаме за това през летните месеци. Тогава много хора носят обувките си боси, защото не искат допълнително да спарват краката си с чорапи.

Като цяло много специалисти съветват при подобен проблем да се купува дезодорант за крака и други подобни средства, но ние искаме да ви предложим една домашно приготвена алтернатива, защото сме сигурни, че сред вас има много хора, които обичат домашно приготвените продукти с естествени и натурални съставки и винаги биха предпочели да си приготвят този козметичен продукт у дома, вместо да го търсят в магазина или в аптеката.

И така, сега нека видим от какво се нуждаем:

Първо, което ви е необходимо е някакво малко чувалче с цип, което да има плътността на пластмаса или найлон. Може да ви свърши чудесна, дори по-добра работа и съд с много добро уплътнение.

Сипете вътре ½ чаша царевично нишесте, добавете ¼ чаша сода за хляб и точно такова количество бакпулвер. Към тази смес добавете 5 капки от любимото си етерично масло (тук възможностите са изключителни – лавандула, мащерка и какво ли още не, важното е да ви допада и да ви носи наслада). Разбъркайте хубаво цялото това съдържание – вече имате домашно приготвена пудра за крака без никакви химикали.

Как да използваме новосъздадената пудра за крака?

Можете да добавите една щипка от тази домашна пудра във всяка обувка, чехъл или сандал. За по-добър ефект докоснете с пръст напрашен с домашната пудра обувката на мястото, където стъпва петата. Така ще чувствате обувките си по-сухи и чисти, а неприятната миризма ще изчезне.

В допълнение краката ще се потят по-малко и ще имате по-добро сцепление дори и в най-голямата жега, когато човек става вир вода. Можете да използвате този домашен препарат всеки път, когато прецените, че това е необходимо и така ще се избавите за винаги от неприятната миризма на крака, която тормози много хора, особено през горещите летни месеци.

Масивен паркет София