Как да се справим с мухъла без почистващи препарати

Може би търсите начин да се справите с досадния мухъл, който се появява с цялата си нелицеприятност, нахалство и противна миризма на плесенясала и влажна маза. Сигурно сте чували какви ли не препарати и начини.

Много от тях наистина действат, докато ефектът за други по-скоро попада в графата на добрите благопожелания или казано на прост език – резултат може изобщо да няма.

Сред най-изпитаните начини за борба с мухъла е сместа от вода с белина, но работата е там, че много хора се отвращават дори от самия мирис на този препарат. Ако и вие сте такива хора, които мразят дори мисълта за мирис на белина, то ние можем да предложим едно много интересно решение, далеч по-натурално по своята същност.

Всъщност едно от най-добрите средства за борба с мухъла е етеричното масло от австралийско чаено дърво Melaleuca. Интересно е, че ние тук в България все още сме доста неопитни в ползването на етерични масла в ежедневието, но в страни като САЩ, Канада и държавите от Западна Европа този навик отдавна се е превърнал в част от бита на хората.

Етеричното масло от чаено дърво е много силно действащ продукт с пагубно въздействие върху плесените и мухъла. 100% натурално и безопасно за хората, това масло е истински мор за отвратителните плесени, които се появяват на най-неподозирани места в нашите домове.

За да почистите просто е необходимо да добавите няколко капки във водата или препарата, с които почиствате плочките в банята, а също така и около мивката. Напръскайте с пулверизатор с вода всички места, на които се появява мухъл във вашия дом, но добавете малко етерично масло от чаено дърво във водата.

Това ще направи появата на мухъл и плесен скоро след това почти невъзможна, защото съставките на маслото създават много неблагоприятна среда за плесените.

За максимален ефект се препоръчва да почистите наличния мухъл (ако е наложително дори да пребоядисате мястото). След това е необходимо през определени интервали от време да напръсквате с пулверизатор с няколко капки етерично масло от чаено дърво и така ще действате превантивно.

Винаги е добре да се знае, че превенцията при проблемите с мухъла е по-лесна, от колкото е неговото почистване след като един път вече се е промени.

Тук е добре да се добави и това, че този вид етерично масло играе ролята по-скоро на превантивно средство след почистване, за да не възниква този проблем отново. Ако обаче мухълът е върху плочки, тогава етеричното масло може да подейства много добре и като почистващ детергент.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com