Как да си направим домашен балсам за коса

Знаете ли, че само за няколко минути бихте могли да си направите много полезен за вашата коса домашен балсам? Нужни са само няколко стъпки и съвсем прости продукти. Но не бъркайте – това, че се приготвя лесно, ни най-малко не го прави по-малко ефективен.

Домашният балсам е също толкова добър и дори бие по точки онези, които ще видите наредени в лъскави опаковки в близкия магазин за козметика.

За да приготвите домашен балсам ще са ви нужни само две съставки. Продуктът е евтин и лесен за приготвяне и освен това е подходящ за абсолютно всички типове коса.

Какви продукти ще са необходими?

Първата съставка за приготвянето на домашен балсам е ябълков оцет. Нужно ви е съвсем малко количество – приблизително около 15 милилитра.

Втората съставка за домашния балсам е една пълна чаша с вода.

Полученият балсам можете да съхранявате в празна опаковка от шампоан или балсам. Ако опаковката от шампоан е по-голяма, а вие желаете да я напълните, бихте могли да удвоите количествата.

Как да използваме домашния балсам?

Преди употреба раздрусайте добре опаковката, за да се смесят хубаво съставките на балсама. След това изсипете директно върху косата си и започнете да масажирате с кръгови движения. Задръжте около минута, а след това обилно изплакнете с вода.

И повярвайте, косата ви в никакъв случай няма да мирише на оцет. Казвам ви това, защото подозирам, че повечето от вас ще са си помислили дали косите им няма да лъхат на оцет. След изплакването няма да остане и помен.

Ако идеята да си правите балсам само от вода и оцет ви се струва безинтересна, можете да направите нещата по-интересни. Купете от аптеката малко етерично масло с ваш любим аромат. Добавете известно количество към балсама и той ще придобие аромат за чудо и приказ.

Какво етерично масло да добавите?

Етеричните масла не са само приятен аромат. Те имат своите отличаващи ги качества. По тази причина, правейки си балсам за коса в домашни условия, добре е да изберете етерично масло, което най-много да облагодетелства вашата коса.

Ако косата ви е мазна или имате бързо омазняващ се скалп, можете да добавите 6 или 8 капки етерично масло от бергамот, лавандула, лимон, розмари, чаено дърво, розмарин, иланг иланг, сандалово дърво и други.

Ако имате суха и изтощена коса, сух скалп или пърхот, можете да добавите 6 или 8 капки етерично масло от розмарин, мента, чаено дърво, евкалипт, лимон, градински чай и други подобни.

Етеричното масло от розмарин действа благоприятно на всички типове коса, така че можете да го ползвате в балсама си без значение дали косата ви е суха или мазна.

Масивен паркет София