Как да си направим домашен препарат за почистване на огледала и прозорци

Огледалата и прозорците са онази част от нашите домове, която винаги се радва на голямо внимание във всяко домакинство. Всеки се стреми да ги поддържа много чисти и изненадващо, това далеч не е толкова резултат от хигиенни мерки, колкото от естетически съображения.

Дори и огледалото ви да е много чисто, един пръстов отпечатък е достатъчен за да съсипе цялата картина. Ами прозорците? Чистим ги постоянно. А замисляли ли сте се защо не чистим толкова често например дръжката на прозореца? Винаги се фокусираме на стъклата. Отговорът е само един  – естетика.

С нарастващото внимание на много мъже и жени да поддържат домовете си с изцяло натурални съставки, търсенето на нови и нови средства буквално се превърна в мания, която завладя всички, особено по-домошарски настроените, които винаги гледат да измислят ново за дома.

И тук идваме ние, за да предложим именно на тях едно ново решение, а именно – да им покажем как за минути да си приготвят саморъчно направен домашен био препарат за почистване на прозорци.

Може би първото, което ви идва на ум е, че за био препарата ще използваме оцет. Да, бихме могли, но нека този път предложим алтернатива. Защо ли? Много просто – защото въпреки уникалните си почистващи средства, оцетът не е толкова приятен като аромат, а много хора дори се отвращават от миризмата му след като са го използвали за почистване.

А сега, нека видим как да си направите един прекрасен препарат, който не само ще е много ефективен, но и ще ухае много добре:

Нуждаете се от сока на един прясно изцеден лимон, но не целия, а само 3 чаени лъжички. Останалото можете да си заделите, за да си направите освежаваща напитка или да използвате за зеленчуковата си салата или както намерите за добре.

Та да се върнем на препарата. Вземете три чаени лъжички и ги изсипете в един пулверизатор. След това допълнете до горе с вода и хубаво раздрусайте, за да се получи една напълно хомогенна течност.

Сега, след като имате този саморъчно направен препарат, вие бихте могли да почистите прозорците и огледалата си наистина перфектно, а след вас ще остане само един изключително свеж и същевременно деликатен цитрусов аромат на лимон.

За финал искаме да добавим, че за да има наистина добри резултати от работата ви, най-добре е да почиствате прозорците с помощта на парче плат от микрофибър. Така наистина ще видите какво означава да имате перфектно чисти огледала и прозорци. А след това? След това нищо – просто се насладете на това, което сте свършили!

Ламиниран паркет