Как да си направим домашен шампоан

Ако сте любители на това да си приготвяте всичко нужно за домакинството у дома, тогава нашата идея за домашен шампоан ще ви хареса наистина много. Освен, че ще си създадете сами един напълно здравословен домашен продукт, ще се обедите също, че приготвянето му е не по-малко лесно от това просто да отидете до магазина.

Така че пригответе се да видите колко евтино и лесно е да си приготвите шампоан, който ще ви върши чудесна работа.

Защо да си направим шампоан?

Мислите ли си, че производителите на шампоан мислят за това как да се погрижат наистина добре за здравето на вашата коса? Може би да, а може би не. Самият факт, че четете тази статия означава, че у вас има поне малка доза скептичност по въпроса.

Казано на кратко, тези които се интересуват най-много за своите пари и своите коси сте вие самите. Ето защо идеята да си направите домашен шампоан всъщност е много добра.

А сега да започваме…

За да приготвите този шампоан у дома, ще са необходими само две съставки. Тук е мястото да кажем, че не бива да бъркате простотата с неефективност. Просто опитайте, а ако не сте доволни можете никога повече да не пробвате домашния шампоан.

Ако пък идеята ви харесва, ще направите голямо добро на много хора ако споделите със своите близки тази домашна рецепта за препарат за миене на коса.

Съставките на шампоана:

Първото което ви е необходимо е около 15 милилитра сода за печене, известна още като сода бикарбонат. Добре е ако имате повече от нея у дома, защото тя има многостранно приложение.

Второто което ще ви е необходимо е една чаша с вода. Тя може да е чешмяна, минерална, изворна – няма никакво ограничение.

Смесете двете съставки и поставете получения шампоан в удобен за вас съд. Можете да поставите препарата в чисто шише от шампоан или балсам. Когато ще миете косата си не сипвайте от шампоана на ръката си, а направо върху скалпа и косата. Мийте с масажиращи движения в продължение на около 1 – 2 минути, а след това измийте много добре с обилна струя вода.

За да се получи изключително приятен аромат, можете да добавите към шампоана няколко капки етерично масло от лавандула, сандалово дърво и други. Обърнете внимание, че тези продукти също си имат своите особености.

Например етеричното масло от сандалово дърво е много полезно за суха коса, която няма блясък. От друга страна, ако имате твърде мазна коса ще ви помогнат етеричните масла от лимон и портокал.

Как да си направим домашен шампоан
4.3 (85.2%) 50 глас[а]

Sunrise паркет София