Как да си направим препарат за миялна машина у дома

Не малко хора вече са станали истински фенове и дори маниаци на тази мода да си приготвиш всичко у дома. Наистина, във времена, в които всичко може да се намери в супермаркета е някак по-интересно да си приготвиш всичко, което ти е нужно в домашна обстановка.

Напоследък е модерно дори да си приготвяте сами продукти за миене и почистване. Истината е, че човек може да си спретне сам на практика почти всичко, което му е нужно в едно домакинство – сапуни, шампоани, балсами, кремове и както ще видим в този случай – препарати за миене на чинии и което е още по-интересно – за миене на чинии в миялна машина!

Домашното приготвяне на препарат за миене на чинии се ръководи от три основни принципа – простота, икономичност и ефективност.

Какво ни е нужно, за да си спретнем сами един висококачествен детергент?

  • 1 чаена чаша боракс (има антисептично действие; намира се в аптеките);
  • 1 чаена чаша сода за печене;
  • ½ чаена чаша лимонена киселина;
  • ½ чаена чаша сол (за триене);
  • Оцет;

Една подобна партида ще ви излезе приблизително около 700 милилитра детергент за миене на чинии. Препаратът можете да съхранявате в удобен за вас съд под мивката – бурканче, кутийка от кафе или нещо друго.

В случай, че това количество не ви задоволява, винаги бихте могли да си направите още препарат като просто се стремите да запазите това съотношение.

Как се прави?

Първо си пригответе всички продукти, за да не се окаже в последния момент, че нещо важно липсва. Първо започнете с въпросния боракс. Втора идва содата, а трета в буркана попада лимонената киселина (на прах). Добавете солта и разбъркайте получилата се прахообразна смес много добре.

Използвайте супена лъжица, за да измервате по колко слагате. на едно зареждане се слага по 1 супена лъжица от препарата. Напълнете контейнерчето за изплакване с оцет. Като заместител може да служи лимонов сок, но разбира се ще излезе по-скъпо. В отделението за изплакване поставете оцет.

Този препарат е напълно натурален и безвреден. Съставките са много по-безопасни от химикалите, които се използват в истинските миялни препарати, които се предлагат по търговските вериги. Освен това ефектът е същият.

Да не забравяме и за магическите свойства на оцета да лъсне до блясък всички чинии, чаши и прибори, до които се докосне. много хора се страхуват, че въпросният продукт боракс е опасен, но той всъщност може да се сравни по токсичност с други популярни продукти като сода бикарнонат (сода за печене) или сол.

Многослоен паркет от Sunrise-bg.com